- Vi var en tropp på 15 spillere i fjor. Siden da har 9 spillere sluttet. Nå har vi fylt opp med mange unge spillere. Det er klart at de trenger litt tid. For flere av dem er det egentlig litt tidlig med seniorfotball, sier trener Erling Dyrendalsli.

Årsaken til at mange spillere har sluttet siden fjorårssesongen, er blant annet at flere har flyttet fra Fosen.

- Men det er flere som kunne ha vært med som ikke er med. Vi håper å få med flere, sier Dyrendalsli.

Russ

Treneren mener gjennomsnittsalderen på Rissas seniorlag ligger på rundt 17 år.

- Flere av spillerne spiller på aldersbestemte lag i tillegg til A-laget, forteller Dyrendalsli.

De fleste spillerne på Rissa er videregående skole-elever. Og flere er russ i år.

Jevn start

Fosen har i år to seniorlag på kvinnesiden. Begge spiller i 4. divisjon. Ørland har åpnet sterkt og ligger på 3. plass. For Rissa har sesongsstarten vært tung. På fire kamper har det kun blitt ett poeng. Spesielt på slutten av kampene har det røynet på med en del baklengsmål. Tirsdag denne uka skulle Rissa-jentene måle krefter med Ranheim. Snøskura hadde nettopp gitt seg, da kampen ble blåst i gang på Åsly kunstgress. Det var Rissa som tok kommandoen med fint pasningsspill og småfarligheter de første minuttene. 1. omgang var jevnspilt. Både Rissa og Ranheim hadde sine perioder.

- Typisk oss

Rundt ti minutter ut i 2. omgang tok bortelaget Ranheim ledelsen ved Emilie Sørensen Bakken. Kvarteret senere satte Janicke Saksvik inn 0-2. Etter 73 minutter kom imidlertid Rissa tilbake. Siri Kvitland Lyngseth satte inn 1-2 og det var kamp igjen.

Det varte imidlertid ikke lenge. Mot slutten raknet det for hjemmelaget. Andrea Storø økte til 1-3 etter 78 minutter. Helt på tampen scoret så Emilie Sørensen Bakken sitt 2. og 3. mål for dagen og 1-5 til Ranheim.

- Vi holdt i rundt én time. Det er litt typisk oss i år. Vi blir litt slitne, sier trener Dyrendalsli.

- Holder humøret

Han mener sluttresultatet 1-5 ikke gjenspeiler kampbildet.

- Det ble litt mange mål i forhold til kampbildet. 1-3 eller 2-4 hadde vært mer riktig. Vi var forberedt på et det kom til å bli tøft i år. Vi får ta én kamp av gangen.

- Stemningen i troppen er god til tross for starten?

- Det er ingen fare. Vi holder humøret oppe. Det er stort sett den siste halvtimen i kampene det renner inn mål. Ellers gjør vi en god jobb, sier treneren.

Det må også legges til at Rissa holdt nullen hjemme mot Meldal tidligere i vår. Den kampen endte 0-0. Rissa-damenes eneste poeng så langt, men det blir helt sikkert flere om spillerne fortsetter som i 1. omgang mot Ranheim.

Maiken Reinsbakk jager ballen. Foto: Alexander Killingberg