- Vi har vært på Inderøya og kom akkurat hjem nå. Hele naustet vårt er borte nede ved sjøen. Det ser også ut som om de to moloene vi var i ferd med å bygge, er borte, forteller hun til Fosna-Folket.

Berget gården

Det var i 12.00-tiden onsdag ettermiddag at raset gikk. Selve gården Hjelopen står på fjell rundt hundre meter fra sjøen, og har berget uten en skramme. Nede ved sjøen har Hjellup nettopp åpnet Hjellup fjordbo.

- Vi har bygd fem feriehus pluss et lite møtelokale der. Dette sto akkurat ferdig. Det ser ut som det har berget fint, forteller hun.

Hjellup påpeker imidlertid at hun ikke har den fulle oversikten per klokken 13.30 onsdag.

Slik så moloen ut før raset.

- Hoppet ut

Onsdag formiddag pågikk arbeidet med moloen nede ved sjøen.

- Det var en person i gravemaskina på moloen. Etter det jeg har fått fortalt, så han at det ble et stort hull på utsiden. Så kjente han at maskinen begynte å skli. Han prøvde først å berge den, før han så at det ikke gikk. Så hoppet han ut og kom seg på land. Skrekk og gru. Han var heldigvis snarrådig, forteller Hjellup.

Fosna-Folket prater med henne en halvannen time etter raset. Hjellup sto da og så utover rasområdet.

- Det ser ut som begge moloene er borte. Det ligger noen plankebiter og tømmerstokker uti sjøen. Det er også et furutre som ligger og flyter. Vi får ikke lov til å gå nærmere, påpeker hun.

- Avgrunn

Hjellup beskriver hendelsen som helt uvirkelig.

- Jeg blir helt skjelven. Det er litt sånn ut av meg selv-opplevelse. Er jeg våken eller er det en vond drøm? Det er trasig, men først og fremst er det viktigste at det gikk bra med folk.  Det er utrolig bra, sier hun.

Hjellup forteller at raset angivelig skal strekke seg et godt stykke utover i retning Kroa. Foreløpig ser det ut til at kun moloen og et naust er tatt av raset.

- Det er en avgrunn fra jordet vårt og rett ned i sjøen, og der har det ikke vært byggeaktivitet, påpeker Hjellup.

De fem leilighetene før raset gikk.