Fredag ble nok en død sau funnet lenger vest ved Krokvatnet i Indre Fosen kommune. Også denne kan være tatt av bjørn.

- Sannsynlighetsovervekt

Det var onsdag denne uka at den første døde sauen ble funnet ikke langt fra setra i Grønlia på grensa mellom Verran og Åfjord kommune. Regionalt rovviltansvarlig Tore Solstad nord i Trøndelag sier at de er svært sikre på at det er en bjørn som har tatt livet av sauen.

- Her er vi på nivået som vi kaller antatt sikker. Vi vurderer at det er sannsynlighetsovervekt for at det er bjørnen som har tatt sauen, men vi kan ikke være hundre prosent sikre. Vi har vært på stedet to ganger. Den andre gangen lette vi etter hår eller skit fra en mulig bjørn. Vi fant noen ullhår som skal DNA-testes, men dette tar det noe tid å få svar på.

- Og ullhårene var brune?

- De hadde mørkere farge ja, bekrefter Solstad.

Kartet viser cirka hvor de to sauene ble funnet.

Spiste opp jur

Fredag ble altså en ny sau funnet drept. Denne ble funnet ved Krokvatnet lenger vest i Indre Fosen kommune. Eier Eivind Myklebust påpeker at det ikke er bekreftet at denne sauen er drept av bjørn.

- Juret på sauen var spist opp. Dette er et typisk tegn på bjørn. I tillegg var det bite- eller kloremerker på sauen, sier bonden.

Solstad i Statens Naturoppsyn opplyser at de fredag kveld er på vei ut for å få stadfestet om også denne sauen er tatt av bjørn.

Søker om skadefelling

Saueeier Myklebust har fredag kveld søkt til Fylkesmannen om skadefelling på bjørn.

- Vi venter svar på søknaden i morgen. Det skal ikke være bjørn i dette området, påpeker han.

Myklebust ber folk være oppmerksomme på husdyrkadaver når de er ute og går tur.

- Jeg håper folk melder ifra om de finner noe, sier han.

Statens Naturoppsyn kan kontaktes ved eventuelle funn.

Dersom Fylkesmannen innvilger skadefelling på bjørnen, er det et kommunalt skadefellingslag som skal i aksjon.

Les mer: Flere mener å ha hørt bjørn på Fosen.

Vet ikke når

Solstad i Statens Naturoppsyn sier det er vanskelig å anslå hvor bjørnen befinner seg nå. Han mener det er sannsynlig at det er den samme bjørnen som ble fanget opp av et viltkamera i grenseområdet mellom Namdalseid og Osen, som nå er på ferde.

- Vi vet ikke sikkert når sauen i Grønlia ble drept, men vi antar at det skjedde i perioden 10.-13. juni, opplyser Solstad.

Denne bjørnen ble for et par uker siden fanget på et viltkamera i Namdalseid kommune nær grensen til Osen. SNO holder det som sannsynlig at det er denne bjørnen som nå kan være på ferde i grensetraktene mellom Indre Fosen, Åfjord og Verran.