Bak seg har ørlendingen ei lang liste med mesterskap, og han er godt fornøyd med helgas konkurranse som sikret han en billett til EM i undervannsjakt i 2019.

Jaktet i to områder

- Det gikk kjempebra. Den første dagen var konkurransen i et nytt område som ble valgt ut noen uker i forveien, og på dag to flyttet vi oss og jaktet i to områder, forteller Skaug.

Konkurransen gikk over to dager, og ble arrangert av Sunndal Undervannsjaktklubb ved Strømsholmen Sjøsportsenter i flotte omgivelser ved enden av Atlanterhavsveien. Undervannsjegerne skal under konkurransen skyte mest mulig fisk i vekt, innenfor ei gitt tidsramme.

1 plass: Atle Skaug - ØFK - 34625 poeng2 plass: Sjur Torve - MDK - 32250 poeng3 plass: Ørjan Dyrnes - KDK - 28575 poeng Foto: Ivan Knudseth

På konkurransens andre dag delte deltagerne seg, og jaktet på utsiden og innsiden av Atlanterhavsveien. Atle fikk da også fylt artskvoten, som gir ekstra poeng i konkurransen.

- Artspoengene redda meg inn, jeg fikk fylt kvota på lyr med sju stykker, sier Skaug.

En stadig økende interesse blant ivrige fridykkere, og flere påmeldinger gjorde at det igjen kunne arrangeres NM, noe Skaug er glad for. Han brenner for å få flere unge fridykkere i sjøen, og etter konkurransen dro han selv til Rangøya for å være instruktør for ungdommer.

Ivrige fridykkere

Camp Rangøy er et aktivitetstilbud til ungdom fra 8 til 19 år, og har som målsetting at ungdommene skal leke og utforske naturbaserte aktiviteter som havpadling, fridykking og klatring i trygge omgivelser.

- Du dro rett til Camp Rangøy etter konkurransen?

- Ja, da dro jeg til Rangøya for å hjelpe til. Vi hadde 13 fridykkere i sjøen, mange håpefulle. Vi har fått med flere ivrige fridykkere nå som ønsker å ta det et steg videre og jakte mye mer, sier Skaug.

- Hvilke planer har du videre?

- Det blir å fortsette med det samme. Jeg kommer ikke til å legge så mye vekt på konkurranser nå, men jeg skal delta på de norske konkurransene. Det blir ikke nordisk mesterskap på meg i år, men etter helgas seier så har jeg billett til EM som skal foregå neste år. Det er usikkert hvor det skal arrangeres enda, men det er to land som har søkt og det er Norge og Italia, så kanskje vi får arrangere det, sier Skaug.

Variert sikt

Arrangørklubben er også godt fornøyde med gjennomføringen av helgas konkurranse. Gode forhold i vannet og positive deltagere sørget for at det alt i alt ble en god opplevelse, opplyser ildsjel og arrangør Ivan Knudseth i Sunndal Undervannsjaktklubb.

- Konkurranseområdet var lagt til cirka 1.7 nautiske mil i havet utenfor Atlanterhavsveien, og værgudene var med oss begge dagene, forteller Knudseth.

Litt av fangsten fra helgas konkurranse Foto: Ivan Knudseth

Tilbakemeldingene fra deltagerne har også vært positive.

- Hvordan var forholdene i vannet?

- Forholdene i vannet var veldig gode, med variert sikt fra fire meter og opp til 12 meter i noen områder. Området på dag én var fantastisk vakkert, med store tareskoger og vegger som speilet seg i sollyset. Dessverre var det veldig lite fisk i området og det ble en kamp for å finne fisk og sanke poeng, forteller Knudseth.

- Vellykket

Lite fisk var også årsaken til at konkurranseområdet ble flyttet inn ved land rundt bruene ved Atlanterhavsveien på dag to, forklarer han.

- Det var litt bedre med fisk der, men fortsatt lite i forhold til hva man kanskje er vant til. Tross alt, det ble en vellykket gjennomføring av NM og første runde i NM-cup, sier Knudseth.