Etter at Per Inge Halsen ble operert for blærekreft for fire år siden, har han fått et nytt syn på livet. Han gjør mer, klager mindre og lever i nuet.

- Hva opptar deg mest for tida?

– Nå for tida er det bingo og julebasar i forbindelse med at jeg er leder i kreftforeningen for Ørland og Bjugn. Jeg har mange med kreft i familien og har hatt blærekreft selv, så da sa jeg ja til å ta på meg dette vervet i juni.

- Hva er ditt skjulte talent?

– Jo, faktisk, jeg er ganske flink til å lage mat. Det er noe jeg har arvet etter faren min, han var også veldig flink. Spesialieten må bli norsk husmannskost. Hjemmelaget mat, rett og slett, som lages for hånd med lokale råvarer.

- Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg er født og oppvokst på Ørlandet, og jeg var så heldig at jeg fikk meg jobb på flystasjonen for 23 år siden. Dermed slapp jeg å flytte fra Ørlandet, og jeg stortrives blant ørlendingene.

- Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da tror jeg vi må tilbake til faraoene, og til Kleopatra sin tid. Jeg er jo gammel FN-soldat, så jeg har vært to år i FN-tjeneste i Midt-Østen, så jeg har vært på mange reiser. For to år siden fikk jeg en tatovering av Kleopatra på venstre skulder. Jeg har alltid vært interessert i historien om hvordan de bygde pyramidene, og hvordan livet var i den tida. Drømmejobben må ha vært å være rådgiver for Kleopatra, slik at hun hadde tatt de viktige valgene - for det gjorde hun ikke.

Tatovering av Kleopatra. Privat

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Da må vi langt tilbake i tid. Jeg var en ihuga friidrettsmann som ungdom, og ble kretsmester i både terrengløp og hurtigløp.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i hjembygda di, hvem ville det blitt?

– Det må bli av den gamle Ørland-ordføreren, Oddvar Hoøen. Han var litt av en ordfører, en handlingens mann. Når han sa noe, så ble det sånn. Han banket gjennom ting. Han dro ut fra kontoret sitt og snakket med fotfolket, det gjorde han. Han tok seg tid til å snakke med folket.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Da sier jeg Jesus. Jeg ønsker å få en forklaring på hvorfor han tok de valgene han gjorde, og hvordan man skal overføre det han gjorde den gangen frem til 2017. Det er fryktelig vanskelig å trekke paralleller fra kristendommen for to tusen år siden og frem til i dag. På menyen måtte det ha blitt hjemmelaget kjøttsuppe, det tror jeg han hadde storkosa seg med.

- Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Den er enkel! Det er ærlighet og at vedkommende er snill.

- Hva syns du om valgresultatet? Er du fornøyd?

– Det var greit, så jeg er fornøyd.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Da har jeg fri fra jobb, og det er en kjempefin dag uten vind. Da vil jeg ta med hunden min Leo, en japansk chin, på en lengre tur. Han er med meg overalt. Slike turer har det blitt mange av i sommer.