– Ørland kommune har fått 10 nye smittetilfeller så langt denne uke, skriver kommunen i en pressemelding.

– Det er nå 220 personer som har vært eller er omfattet av det pågående smitteutbruddet. Flere har gått ut av isolasjon og vi har i dag 20 personer som er i isolasjon.

Kommunen skriver at de avvikler tiltakene som har vært innført ved skoler i kommunen, «da smittesituasjonen tilsier at dette ikke lenger er nødvendig».

– Ta forhåndsregler

Det er flest nærkontakter blant de smittede denne uken, og de fleste har milde symptomer.

– Antall nye smittede er færre denne uke sammenlignet med forrige uke og vi ser nå en nedadgående trend. Det er likevel risiko for på ny raskt økende smitte så lenge vi har smitte i kommunen. Det er derfor nødvendig at alle innbyggere og besøkende til kommunen tar sine forhåndsregler, skriver kommunen.

De minner også på at Trondheim kommune har innført munnbindpåbud på kollektivtransport og at dette også gjelder til og fra Trondheim kommune, som hurtigbåttilbudet til Brekstad.

Stort press på helsetjenesten

Kommunen skriver også at de anbefaler ansatte i helsetjenesten om å bruke munnbind.

– Helsetjenesten har fortsatt et stort press på kapasitet som en følge av økt press på helsetjenester og stort sykefravær blant ansatte i helsetjenesten.

– Ansatte i helsetjenesten er derfor anbefalt å jobbe med beskyttelsesutstyr som munnbind. Vi ber også brukere av helsetjenester om å utøve forsiktighet og bruke munnbind der det opplyses om at det er ønskelig. Dette gjør vi for å beskytte mot koronasmitte og annen smitte for pasienter og helsepersonalet.