Det var Rakel S. Trondal (SV) som fremmet tilleggsforslaget om en årlig evaluering av om stillingen som forsvarskoordinator bidrar til utvikling av en regional struktur for gode synergier mellom kampflybasen, involverte kommuner, fylkeskommuner, FoU-miljøer, utdanningsinstitusjoner og næringsliivet.

Da fylkesutvalget behandlet søknaden om en årlig støtte på 400.000 kroner til stillingen ble tilleggsforslaget fra Trondal enstemmig vedtatt, opplyser fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap). Fylkesutvalgets vedtak i saken er endelig.

Skal skape ringvirkninger

Målet med stillingen er at man skal skape ringvirkninger og utvikling i midtnorsk næringsliv som følge av etableringen av kampflybasen i Ørland.

Stillingen er planlagt å ha en årlig kostnadsramme på 2,55 millioner kroner. Av dette skal Ørland kommune bidra med 700.000 kroner. Videre er målet at Bjugn kommune, næringsalliansen i Fosen og Fosen Regionråd bidrar med 50.000 kroner hver.

Det øvrige årlige beløpet på 1,3 millioner kroner står oppført som egenfinansiering/egeninnsats.

- Stillingen må utlyses

Det er Innovasjon Fosen som skal stå for ansettelsen av forsvarskoordinator, mens den som blir ansatt skal få kontorsted ved rådhuset i Ørland. Da formannskapet i Ørland nylig diskuterte stillingen arumenterte varaordfører Finn Olav Odde (Sp) tydelig for at stillingen må utlyses før det blir foretatt ansettelse.

MER OM SAKEN: Fylkesrådmannen positiv til å finansiere forsvarskoordinator