- Er du overrasket over at det ble så mye?

- Ja. Vi hadde ikke forventet å komme hit og vinne 4-0. Men jeg vet også hva som bor i gutta når de tar ut det beste, sier Vanvik-trener Hallvard Solem.

- Bedre i alt

Med en særdeles stor tropp er det flere, blant andre Bjørgan-veteranen David Monkan, som har spådd Vanvik-opptur i årets sesong. At Vanvik skulle knuse normalt så sterke Åfjord hele 4-0 på bortebane, var likevel et lite sjokk.

- De var bedre enn oss i alt, forklarer Mats Myklebost som sammen med Magne Staven Larsen trener Åfjord.

Han la ingenting i mellom da nederlaget skulle forklares.

- Vanvik sprang mer, var hissigere på andreballene og gjorde det vanskelig for oss. De hadde full kontroll, og vi slet offensivt. Vi skapte knapt store målsjanser, bortsett ifra én i 1. omgang. Før pause var det overkjøring, forteller Myklebost.

Overrasket

Det sto 0-3 til pause. Henrik Askheim satte inn det første, før Martin Fjeldvær fulgte opp på et straffespark. Torbjørn Damhaug Bjørnsvik la så på til 0-3. Etter pause gjorde Robert Solstad ydmykelsen total med Vanviks fjerde mål.

- Var det så stor forskjell på lagene som fire mål?

- I dag var det det. De var rett og slett mye bedre, svarer Åfjords Myklebost.

- Er du overrasket over Vanvik?

- Ja, jeg er egentlig det. Jeg vet det er et bra lag, men vi bruker å spille jevnt med andre Fosen-lag som for eksempel Bjørgan, påpeker Myklebost.

Fire strake bortekamper

Vanvik-trener Solem påpeker at hans lag jobbet knallhardt gjennom hele kampen.

- Var dere fire mål bedre?

- Ja, jeg synes det. Vi ville mer jevnt over. Vi hadde flere gode muligheter i tillegg til målene.

- Og etter 4-0 her så går dere for opprykk?

- Nesj. He he. Vi får se. Det er tidlig ennå. I neste kamp venter Leksvik borte. Deretter kommer tre nye bortekamper. Vi er bare nødt til å legge mange bortekamper til våren siden det fortsatt er mye snø på Skavelmyra. Det kan slå ut begge veier. Om vi gjør det bra i vår, er det en fordel til høsten med mange hjemmekamper. Om vi gjør det dårlig, kan vi imidlertid bli hektet av og det kan påvirke motivasjonen på høsten, resonnerer Solem.

At fredagens kamp ble en pangstart for hans lag, har han imidlertid ingen problemer med å innrømme.

Les mer: Kjørsvik reddet straffe da Leksvik vant.