- Det var veldig artig. Jeg var ganske nervøs i forkant. Det var mye som sto på spill, men jeg var i mitt livs form, sier den 23-årige leksværingen til Fosna-Folket.

Styrkeløft er en idrett hvor øvelsene knebøy, benkpress og markløft skal utføres i gitt rekkefølge.

Nye norgesrekorder

Etter Lysvands prestasjon i helga er den nye norgesrekorden 317,5 kilo i kneløft i klasse 93 kilo.

23-åringen tangerte sin personlige rekord i benkpress med et løft på 217,5 kilo.

- Jeg var nødt til å få ny rekord for å sikre en sammenlagtsum som holdt til seier, sier Lysvand.

Leksværingen prøvde seg også på en ny norgesrekord i markløft med et løft på 323 kilo, men grepet glapp i høyre hånd for Lysvand. Han endte opp med et godkjent løft på 312,5 kilo.

Det holdt til en ny norgesrekord for styrkeløft med en sammenlagtsum på 837,5 kilo. 2,5 kilo over den tidligere rekorden.

- Jeg er veldig lettet. Målene ble satt for lang tid siden, og det er en veldig godfølelse når du får til det du har satt deg som mål, sier Lysvand.

Les også: Lysvand ble europamester

Senior neste

Dette er tredje gangen han blir norgesmester. Han tok også gullet i fjor og i 2010. I tillegg kan han skilte med en sølv- og bronsjeplass fra tidligere.

Juniorklassen varer ut året man fyller 23, så neste år er det seniorklassen som gjelder for Lysvand.

- Jeg har veldig lyst til å fortsette i alle fall et par år til. Og jeg fikk mye motivasjon i helga, så det er egentlig bare å fortsette slik jeg har gjort, så vil det nok sikkert vises på resultatene.

Lysvand jobber til vanlig som tømrer i Leksvika, tillegg trener han to til tre timer fem ganger i uka for å kunne hevde seg i styrkeløft, til neste år på seniornivå.

Også to andre fra Fosen deltok i NM i Bergen. Ola Grenne og Jostein Fiveltung fra Vanvikan konkurrerte i klasse 83 kg junior. Fiveltun endte som nummer syv i klassen med en sammenlagtsum på 615 kilo, mens Grenne tok en niende plass med et sammenlagtresultat på 600 kilo.

Les også: Holte med nye rekorder

Her gjør Lysvand seg klar til å ta ny norgesrekord i knebøy med 317,5 kilo. Foto: Norges styrkeløftforbund