- Avstanden mellom middelklassen og de lavt på rangstigen blir bare større og større.

Det sier Frantz Johansen. Gjennom organisasjonen Europa i Fokus har han i 13 år stått i spissen for et omfattende hjelpearbeid blant de rundt 50.000 menneskene som har sitt tilhold på ”søppelberget”. Navnet kommer av at stedet fram til for noen år siden var søppeldynge for innbyggerne i Bulgarias hovedstad Sofia. Den gang var det mange av Rom-folket som trakk dit for å lete etter ting de kunne selge. Etter at søppeldynga ble flyttet til et annet sted, har ”søppelberget” blitt til en av de svært fattige ghettoene i Bulgaria.

Håper på stort engasjement

Det er Fosna-Folket i samarbeid med initiativtaker Geir Yngve Hovde som står bak Fosengaven. Hovde har sjøl besøkt hjelpearbeidet som Johansen og hans medhjelpere driver blant de såkalte kloakkbarna i Romanias hovedstad Bucuresti.  Nå er Hovde glad for kontakten som er opprettet med Europa i Fokus, og forteller at Frantz Johansen i november kommer til Fosen i forbindelse med innsamlingsaksjon.

- Selve innsamlingen starter ikke riktig ennå, men vi håper engasjementet blir stort over hele Fosen, sier Hovde.

Han legger til at Johansen, som har drevet med hjelpearbeid i mange land i Europa i 40 år, vil delta under et åpent arrangement ved Ørland kultursenter 12. november.