Marine Harvest AS har søkt Ørland kommune om utbygging av oppdrettsanlegg ved Kjeungskjær Fyr. Planene har satt sinnene i kok hos mange, og nå protesterer brukerne. Det er lagt ut ei underskriftsliste på Internett der folk kan skrive seg på.

Kampanjen er satt i gang av Kjeungen Kystlag i samarbeid med Ørland Froskemannsklubb, Fosen Kajakk Klubb og Ørland og Bjugn Jeger- og Fiskerforening. De hevder at oppdrettsanlegget mellom annet vil ødelegge for fri ferdsel, dykking, fisking og rekreasjon.

De skriver i oppropet at det også vil dra med seg en del støy, blinkende lys, og at det vil ødelegge utsikten ved Norges mest fotograferte fyr.

Det søkes om å legge ut seks mærer på 60 ganger 60 meter med en produksjonskapasitet på til sammen 1560 tonn biomasse. Anlegget er planlagt like ved Kjeungsjær Fyr og blir 360 meter langt og 60 meter bredt. Rundt anlegget vil det bli en 100 meterssone der det ikke vil være tillatt å å fiske. Sonen skal merkes med bøyer. Det vil si at anlegget i røynda blir over en halv kilometer langt om søknaden godkjennes.