Det gikk verst med Vanvik som tapte hele 12-2 borte mot Nidelv. Martin Fjeldvær og Håkon Fjeldvær scoret Vanviks trøstemål i 2. omgang.

- Rakner totalt

Stillingen var hele 9-0 til pause.

- Vi møter ikke opp mentalt til kamp. Vi får noen tidlige mål imot, og da rakner det totalt. Vi gjør ikke det vi har trent på, og da blir det skikkelig stygt, sier Vanvik-trener Hallvard Solem.

Treneren virker å være svært skuffet over både resultatet og innsatsen til spillerne når Fosna-Folket prater med ham fredag kveld.

- Var det de som var gode eller dere som var dårlige?

- De er et bra lag. Det er vel berettiget det de sier om at de vil kjempe i toppen. Men vi er heller ikke i nærheten av det vi skal være. Vi må først og fremst skylde på oss. Nå må vi brette opp ermene til neste kamp. Det er ikke bare å spille i 5. divisjon heller uten innsats, sier Solem.

2-2 til pause

Rissa tapte også stort. Borte mot Flatås ble det 7-3 til hjemmelaget, men den kampen var jevnere enn resultatet skulle tilsi. Rissa fikk en i fleisen tidlig. Flatås økte til 2-0, før rissværingene våknet.

- Da reduserte vi to ganger på rad og hadde taket på det, sier trener Jan Arvid Skalmerås.

2-2 var også pauseresultatet.

- I pausen hadde vi trua på det, sier treneren.

- Vi manglet skismurning, sier Rissa-treneren. Foto: Rissa IL

Rissas målscorere

I 2. omgang åpnet Rissa nok en gang dårlig og fikk to mål imot på kort tid. Rissa reduserte til 4-3, men der ifra og ut kampen var Flatås klart best. Det ble til slutt 7-3. Kent Henrik Skalmerås, Ørjan Stormo og Jørgen Skjærvø Kvitland scoret Rissas mål.

Manglet skismurning

Kampen i Trondheim kunne også fort ha blitt avlyst på grunn av snøværet.

- Vi hadde ikke rett skismurning.

- Skismurning?

- Det snødde. Det var hvitt over alt. Det var nære på at kampen ble avlyst i pausen.

- Ble kampen mer som en parodi?

- Ja. Det var nesten uforsvarlig, svarer Rissa-trener Skalmerås.

Les mer: Dette er Fosen-lagenes ambisjoner for sesongen.