Det er godt å være mamma i Bjugn. Ungene mine går på en trygg og god skole, de spiller håndball, fotball, trommer, gitar og sang.

Jeg er sykepleier i bunn, og har et varmt hjerte for eldreomsorgen. Barnehage, skole og eldreomsorg er de viktigste grunnsteinene i samfunnet vårt. Jeg jobber nå som kommunejordmor i Bjugn, så mitt hjerte brenner spesielt for helsestasjonsvirksomheten, da med tanke på skolehelsetjenesten og jordmortjenesten. Vi som jobber innen dette vet at jobben som utføres har effekt. En tilgjengelig tjeneste er viktig forebyggende helsearbeid, og tidlig forebygging gir dokumentert effekt.

Skolehelsetjenesten i Bjugn blir hyppig brukt av ungdommene våre. Helsesøstrene og fysioterapeut tilknyttet helsestasjonen er synlige og tilgjengelige. Det er lagt ned et mangeårig grundig godt arbeid for å etablere den gode skolehelsetjenesten vi har i dag. Og jeg ser at behovet for helsesøster er økende. Vi må jobbe mot å styrke tjenesten ytterligere, og sørge for at den ikke bygges ned. Der har vi heller ingen hender å miste. Bjugn kommune er en av de få kommunene som brukte ekstrabevilgningene som var øremerka skolehelsetjenesten , til nettopp det de skulle brukes til.

For meg vil konsekvensene av at det for eksempel fjernes av grunnbemanningen innen helse og oppvekst, ha en langt større negativ konsekvens enn å være med på å betale eiendomsskatt.

Bjugn kommune er en av de få kommunene med tilstrekkelig jordmordekning. Selvfølgelig hadde det vært ønskelig med en jordmorkollega, men det handler mye om å se på hva vi har her og nå og hva vi får til. Drømmen er å få til et samarbeid med Ørland innen svangerskapsomsorgen, noe vi allerede gjør litt i praksis, da kunne vi for eksempel hatt et felles «jordmorkontor». Ønske om et samarbeid er selvfølgelig for å styrke tjenesten faglig, to hoder tenker og vurderer oftest dobbelt så godt som ett! Med tilstrekkelig jordmordekning betyr det at Bjugn oppfyller de faglige retningslinjer for svangerskapsomsorgen. Dette har vi klart under styring av Arbeiderpartiet. Det er noe å være stolt av!

Organisering og kapasitet i fødselomsorgen er viktig  for befolkningens trygghet, spesielt i distriktsnorge. Bjugn kommune er sammen med de andre Fosenkommunene med på et samarbeid med St. Olavs Hospital om en følge- og beredskapstjeneste. Bjugn og Ørland er et vaktdistrikt, og i praksis betyr dette at det hele tiden er ei jordmor på vakt. I tillegg til dette skal gravide ha tett og god oppfølging under svangerskapet. Ofte er dette et samarbeid mellom jordmor, fastlege og St. Olavs Hospital. Dette gjøres for at den gravide skal oppleve en helhetlig , trygg og sammenhengende fødselsomsorg. Tilgjengelige jordmorhender er viktig for opplevelsen rundt svangerskap, fødsel og barseltid. Ikke bare med tanke på mors opplevelse, men også muligheten til å avdekke risiko. God oppfølging i svangerskapet, gir det nyfødte barnet en best mulig start på livet.

I Bjugn har vi valgt å prioritere tidlig hjemmebesøk av jordmor etter hjemkomst fra fødeavdelingen. Liggetida på føden er kort, og mesteparten av barselomsorgen gis ut i distriktet. Mors psykiske helse er like viktig å sette fokus på som den fysiske helsen. Det handler om å ha muligheten til å se helheten, slik at vi kan legge tilrette for at alle på lik linje får muligheten til en god start.

I Bjugn mangler vi dessverre en ungdomsklubb. Dette er noe vi i Bjugn Arbeiderparti ønsker å få på plass. Vi ønsker å skape arenaer til de av ungene/ ungdommene våre som verken er med på idrett eller kultur.

«Mine gravide» slipper å stresse med å være ferdigfødt innen en bestemt dato med tanke på barnehageplass. I Bjugn har vi full barnehagedekning, og faktisk ledig kapasitet. Alle søknader om barnehageplass vurderes kontinuerlig hele året.

Bjugn Arbeiderparti har ei partiliste med flere forholdsvis unge, og ikke minst engasjerte representanter. Vi representerer flere ulike yrkesgrupper som gjør oss sterke sammen. Dersom du i likhet med oss mener at vi har et godt valgprogram, håper jeg du gir oss din stemme og setter et kryss ved navnet på den av oss du mener kan være den riktige personen til å slå et ekstra slag for saker som opptar deg.

Jeg mener (selvfølgelig), at vi har den beste ordførerkandidaten i Ogne Undertun. Han er lydhør, et «likanes» medmenneske og hans måte å snakke politikk på er forståelig. Så om du mener som Ogne og oss i Bjugn Arbeiderparti, at alle blir bedre sammen med noen enn alene, gi oss din stemme da vel!

Som en helt ny lettvekter innen politikken har jeg et ønske: La oss ikke skape store kriser av ting som fungerer bra. Vi kan se oss rundt om i verden, da ser vi ekte kriser hvor kampen bør stå!

Og helt til slutt kjære bjugninger, vi har ingen venteliste på å få komme til jordmor. Så da gjenstår det bare å ønske Dere alle et riktig godt produktivt valg, så sees vi kanskje om 9 måneder!

Bruk stemmeretten din!

Lene Kotte

10.kandidat

Bjugn Arbeiderparti