Derfor utsetter selskapet den planlagte innbyggerundersøkelsen om sammenslåing mellom Roan, Åfjord og Bjugn. Det melder Bjugn kommune på sine hjemmesider.

Usikkert om Roan

Denne uka skulle kommunene Bjugn og Åfjord, ved hjelp av selskapet Sentio Research, i utgangspunktet gjennomføre en innbyggerundersøkelse for å finne ut hva bjugningene og åfjordingene mener om en mulig sammenslåing. Spørsmålene i intervjuene er basert på intensjonsavtalen mellom Roan, Åfjord og Bjugn.

Imidlertid tyder tilbakemeldingene på at det råder stor usikkerhet blant innbyggerne som har blitt oppringt. Usikkerheten går særlig på Roans deltakelse i sammenslåinga, skriver Arve Østgaard i Sentio Research til kommunen.

Må vente

Roan takket ja til dialog med Bjugn torsdag forrige uke, etter å ha sagt nei ved to anledninger. Forhandlingene mellom de tre kommunene skal etter planen begynne neste uke, men i motsetning til Bjugn og Åfjord har ikke Roan vedtatt intensjonsavtalen mellom de tre.

«Mitt faglige råd er derfor å avslutte undersøkelsen i dag, og iverksette en ny alternativene er helt klare», skriver Østgaard.

Sletter resultatet

Ifølge Østgaard vil resultatene som intervjukorpset har samlet inn så langt holdes internt hos selskapet og senere bli slettet. Resultatene blir heller ikke delt med kommunene.

Undersøkelsen blir ifølge Bjugn kommune gjennomført når samtalene mellom partene er avsluttet.