Landets viktigste matpris «Det Norske Måltid» kåres fredag 12. januar, og Trøndelag er godt representert i konkurransen.
Fra Fosen er også én produsent representert, Reins Kloster som stiller med sin solbær-iskrem.
Reins Kloster har tidligere gått til topps i konkurransen.
- Sterke produsenter
Prosjektleder Kristin Austigard er imponert over produktene fra regionen:
- Det er helt tydelig at Trøndelag er en ekstremt sterk matregion, og har vært en gjenganger i konkurransen i alle år, sier Austigard i ei pressemelding.
Fosen-is tok gullmedalje
- De er godt representert i konkurransen, også i finalen. Og det viser ikke bare at Trøndelag har mange sterke produsenter, men også meget gode produkter som kommer gjennom det lille nåløyet til finalejuryen.
- Norges ledende matregion
- 10 av 39 finalister er fra Trøndelag, og det viser at vi befester vår posisjon som Norges ledende matregion, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.
– Vi ønsker finalistene lykke til i en viktig konkurranse som blir lagt merke til nasjonalt, sier Rustad.
Her er finalistene:
Skjenning | Røra Bakeri as | Årets bakst |
Is med skjenning | Gangstad Gårdsysteri | Årets meieriprodukt-foredlet |
Granstubben rødkittost | Gangstad Gårdsysteri | Årets ost |
Munkeby | Munkeby Mariakloster | Årets ost |
Ølsprøtt | Melhus bakeri | Årets bakst |
Rørosviddas Perle - Mørbrad av reinsdyr kalv | Rørosrein as | Årets kjøtt |
Ytrefilet av reinsdyr kalv | Rørosrein as | Årets kjøtt |
Solbær-iskrem | Reins Kloster AS | Årets meieriprodukt foredlet |
RørosIs Fløteis med multer | Galåvolden Gård AS | Årets meieriprodukt foredlet |
Rødskjegg | Hogna Brygg | Årets øl |