En kjapp telefon til meteorologen ga oss derimot håp for uka som kommer. Samtidig må vi også passe oss. For skulle været virkelig slå til kan vi få regn og nullføre.

- Det har vært kaldt hos dere nå, ja, sier Pernille Borander, som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo.

- Jeg kan si noe ganske generelt for Trøndelag, for det er helt klare trekk her. Det er liksom nå i starten av uka det er kaldest. Det blir fralandsvind og klart og fint. I alle fall mandag og tirsdag. Men så skal vi begynne å få litt andre vindretninger, og en litt annen sirkulasjon i lufta, og med en gang vinden kommer fra en annen kant begynner det å gå andre vegen, sier Borander.

For når onsdagen kommer snur vinden og kommer inn fra havet, og temperaturen skal opp mot slutten av uka. Da kan det også bli påfyll av snø enkelte steder.

- Jeg antar at mange syns er bra, men det er alltid litt spennende om hvor mye det blir, men det er uansett ikke snakk om kjempestore mengder, sier meteorologen.

I skrivende stund er det godt under minus ti grader. Enkelte steder er det også ned mot minus 15. Men Borander mener det bør være behov for mindre ull på kroppen fra og med onsdag.

- På yr.no ser det ut som det blir mye varmere. Helt opp mot null.

- Det er helt klart at det er noen løsninger fra datamaskinene våre som indikerer at det kan bli plussgrader igjen. Kommer det for eksempel vind fra vest blir det regn. Går man på «detaljer» på yr og trykker på grafen ser man spredningen fra en mulig temperatur fra minus 10 til 4 plussgrader. Det er ikke noe som er sikkert etter neste helg. Man skal ikke se for langt frem. Konsentrere deg heller om de neste fire-fem dagene. Der er det ganske stor sikkerhet, sier meteorologen.

- Hvis jeg skal oppsummere noe generelt så er det ikke så mye mer ull og litt mer påfyll med snø, avslutter Borander.