Sykling som treningsform har blitt svært populært, sier rittansvarlig Pål Inge Sagfjæra i Austrått sykkelkubb.

- Flere deltagere for hvert år

- Det er nå femte gangen at Austrått Grand Prix arrangeres, og det kommer flere og flere deltagere for hvert år. I forkant av turrittet blir det også arrangert et trimritt for barn og ungdom, sier Sagfjæra.

Under arrangementet for barn vil det bli medaljer til alle deltagere, og Sagfjæra håper at mange unger vil være med på arrangementet.

- Trimrittet er på 25 kilometer, mens turrittet er på 65 kilometer. Alle som vil kan være med, men det er viktig at de minste har følge av en voksen, sier Pål Inge.

Han tror at det burde være mulig for de aller fleste å være med, også på turrittet.

- Det er litt bakker inn mot Bjugn, men ellers er det jo relativt flatt og fint. Start og målgang er ved Kiwi i Bjugn, og vi håper at så mange som mulig også kommer for å heie på syklistene, sier Sagfjæra.

Trafikksikkerheten i fokus

Sagfjæra forteller at sykkelkubben har god dialog med både politi og vegvesen, og at de har fått mange positive tilbakemeldinger på tidligere arrangement. Nå oppfordrer de til at man under rittet tar hensyn til det som foregår på veien.

- Vi håper at alle som ferdes langs veien denne dagen vil ta hensyn til syklistene. Det vil bli merket med skilt langs veien, og det vil også bli plassert vakter ved strategiske steder langs veien. I tillegg blir det også en ledebil på de fremste syklistene, sier Sagfjæra.

Han forteller at sykling er en fin og skånsom form for trening, og håper at mange vil hive seg med på årets ritt.

- Mange har gjennomført trimrittet med sykkelvogn med barn i, og den eldste deltageren som har deltatt har vært nesten 80 år. I fjor var det nesten 80 deltagere på turrittet og 30 på trimrittet, sier Pål Inge.

Sykling er i vinden, mener han.

- Her på Fosen er forholdene også veldig fine med fin natur og dyreliv. Stadig flere velger å bruke sykling som treningsform, og selv om utstyrshysteriet er blitt litt ekstremt så er det absolutt ikke nødvendig. Det viktigste er at man kommer seg ut og får rørt seg, sier Sagfjæra.

Sett denne? Slik gikk første del av Tour de Fosen