- Jeg ødela dekket mitt når jeg kjørte i et stort hull i veien i går kveld, fortalte Børge Rødsjø til Fosna-Folket i november i fjor.

Han er trolig langt fra alene om slike opplevelser på den svært hullete fylkesvei 755.

Budsjettendring

Fosna-Folket har gjennom en rekke artikler omtalt den dårlige veistandarden. Nå ser det ut til at det endelig blir fortgang i sakene. Fylkesrådet i Nord-Trøndelag fylkeskommune behandlet saken den 23. mai. Der ble forslag til budsjettendring innen blant annet samferdsels vedtatt. Og blant endringene på samferdselssiden er altså ny asfalt til fylkesvei 755. Det foreslås en bevilgning på åtte millioner kroner til ny asfalt fra Grøtvikelva på Seter til Vanvikan. Det er fylkestinget som tar den endelige avgjørelsen vedrørende ny asfalt i møtet den 14. juni.

- Fryktelig dårlig

Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H) tror fylkestinget vedtar asfaltering av fylkesvei 755 den 14. juni.

- Jeg har forstått det slik at arbeidet med å asfaltere veien kan starte opp rett etter ferien. Veien har vært i fryktelig dårlig forfatning. Vi er på overtid nå. Det er kjempebra at det endelig blir nytt dekke. Jeg tror det ville blitt problematisk å kjøre enda en vinter på veien i den tilstanden den er i, sier han.

Saghaug har selv fått merke den hullete veien på kroppen. Fosna-Folket skrev i januar at ordføreren selv punkterte på strekningen.