Det ventes flere hundretalls deltakere fra hele landet når NM i Slappa arrangeres i hovedstaden 22. august. Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, har det i år kommet inn rekordmange påmeldinger, men foreløpig ingen fra Sør-Trøndelag.

– Dette er et norgesmesterskap, og derfor ønsker vi naturlig nok deltakere fra hele landet. Det er fremdeles ikke for sent å melde seg på, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes. Deltakere som melder seg på via nettsiden nmislappa.no er dessuten med i trekningen om gratis reise og opphold i forbindelse med mesterskapet.

Lavest puls

I dette uoffisielle norgesmesterskapet kjemper deltakerne om noe så uvanlig som å oppnå lavest hvilepuls i løpet av en fem minutters kaffepause.

– Likevel er ikke dette et mesterskap for latsabber. Vanlig hvilepuls er på 60 slag i minuttet, mens fjorårets vinner var nede i imponerende 46 slag i minuttet. Det skal relativt god kondisjon til for å få til det, sier Lynes, men understreker samtidig at NM i Slappa er for alle, og ikke bare for topptrente

Forsvarer NM-tittelen

I fjor stakk skuespiller Jannecke Øinæs, også kjent som Cecilie Dahr Hove fra dramaserien Hotel Cæsar, av med førsteplassen i norgesmesterskapet.

Hun har ingen planer om å gi fra seg den gjeve tittelen uten kamp.

– Det er klart jeg skal delta. Jeg løper hver dag, og mediterer flere ganger i uken for å finne den indre roen i forkant av mesterskapet. I år blir det utrolig spennende, sier Øinæs.

La kaffepausen gjenoppstå!

NM i Slappa skal blant annet bidra til å sette fokus på den gode kaffepausen.

– Vi lever i et hektisk samfunn der hverdagen er travel. Kaffepausen er verdifull. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen, sier Lynes. Hun mener derfor arbeidstakere kan ha godt av å legge inn en kaffepause eller to i løpet av arbeidsdagen.

– Sjefer bør oppfordre sine ansatte til å ta en kaffepause. Det er da det blir tid til uformelt snakk og gode idéer, og mye konstruktivt kan komme ut av en slik pause, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Illustrasjonsbilde. Foto: Wikipedia