Det er ikke ei god og rund bakstekone godt oppe i åra med stort hvitt forkle og blussende kinn. Nei, det ei lita, tynn, smilende trebarnsmor på 33 år med blårutete forkle. Blussende kinn har hun, særlig når hun snakker om sin nystiftede bedrift MELSKY.

I kjelleren

MELSKY holder til i kjelleren heime hos daglig leder og innehaver Elisabeth Krokvik Borg og hennes ektemann Thomas Borg. Det unge paret tok over huset etter Thomas` besteforeldre og det er bestemorens vaskekjeller som er innredet til et lite trivelig bakeri. For å tilfredsstille Mattilsynets krav har både Elisabeth og Thomas lagt ned mange arbeidstimer og brukt mange penger.

Strømtilførsel er viktig i et bakeri, særlig i et bakeri som har spesialisert seg på flatbrød og lefser. Når Elisabeth settter igang med flatbrødsteiking bruker hun hele fire takker og det krever strøm.

Potet

Flatbrød, tjukklefser, to sorter potetlefser og krinalefser er det som tilbys fra MELSKY. Dessuten kokes det også gomme til bruk på lefsene. Krinalefser er en spesialitet som Elisabeth har lært å  bake av sin farmor som kom fra Nord-Norge. Med masse sukker og egg i deigen og en spesiell bakemåte er det virkelig en delikatesse.

Gode poteter er viktig i Elisabeths produksjon. Det er Karl Johan Dahl på Kråkvåg som er fast leverandør, og hun sverger til sorten Kerrs pink. På spørsmål om hvordan potetskrellinga foregår smiler hun og sier - det har jeg en maskin til og den heter Thomas. Avløseren, klauvskjæreren og saueklipperen Thomas skreller poteter om kveldene når han kommer heim. Her er det snakk om folk som står på!

Stor hobby

Den unge bakstekona har alltid likt å bake. Helt siden barndommen har det vært hennes hobby. Det å kunne ha baking som jobb har lenge vært en drøm. Etter et kurs hos Torbjørg Grøntvedt på Garten ble ideen tent og planene satt ut i livet. Det å kunne leve av det innser hun er en utfordring.

Men nå har hun satsa, sagt opp jobben sin på Prix`en på Opphaug, oppretta firma med alt som det medfører og baker på heltid. Flatbrød-og lefsebaking, slik som hun gjør det, er et håndtverk. Det betyr at produktet koster litt mere enn fabrikklaga bakst, men så er smaken også annerledes. Elisabeth er interessert i tradisjonsmat og prøver gjerne ut andre oppskrifter og er åpen for nye ideer.

Samarbeid

Hotellene i distriktet har etter hvert fatta interesse for produktene hennes og vi vanlige privatpersoner kan få kjøpt flatbrød og lefser heime hos henne i Kleivan. Det nye nå er at hun har oppretta et samarbeid med Hjemmebaksten på Brekstad. I tillegg til at en får kjøpt produktene i disken der kan en der også bestille flatbrød og lefser  i større mengder. Med den gode lukta fra MELSKY, med slagordet «himmelsk godt», i nesen ønskes Elisabeth Krokvik Borg hjertelig tillykke med sin lille bedrift. Måtte hun ha hell og lykke med seg!

HER triller hun boller.
FLATBRØD og lefser.