Rissa og Leksvik har i flere år hatt et godt øye til hverandre, og ordet kommunesammenslåing har vært nevnt ved flere anledninger. I dag samarbeider de to kommunene på en rekke områder. Nå vil Rissa ha et tettere samarbeid med Åfjord også.

Enstemmig

Før helga vedtok et enstemmig formannskap i Rissa å be administrasjonen om å starte arbeidet med  å utrede en sammenslåing mellom Leksvik, Rissa og Åfjord. Elementer formannskapet mener administrasjonen bør utrede er økonomi, gulrøtter som stimulerer til sammenslåing og effekten på tjenesteproduksjonen i de tre kommunene.

For små alene

Ordfører Vibeke Stjern er ikke avvisende til frieriet fra kollega Ove Vollan i Rissa.

- Så hyggelig! er åfjordordførerens første reaksjon da hun får høre om vedtaket i Rissa.

- Det er bra at noen tar grep og at noen sier det som det er at vi blir for små alene. Vi skal ta noen runder på dette med sammenslåing vi i Åfjord også på generell basis. Sammenslåing og tettere samarbeid mellom kommuner er noe som diskuteres i kommuner over hele landet. Dersom Rissa skal gå videre med denne saken regner jeg med at de kommer til oss og spør, sier Stjern.

Gjensidig tillit

Hennes kollega i Leksvik, Einar Strøm, er noe mer avmålt i sin reaksjon på trekantforholdet Rissa ønsker.

- Vedtaket Rissa har gjort er helt greit og legitimt. Vi i Leksvik er ikke kommet så langt som Rissa, men dette er et av scenarioene vi ser på. Det hadde vært verre om de ikke ville ha hatt noe med oss å gjøre. Allerede nå har vi et tett og godt samarbeid med Rissa på en rekke områder. Det er gjensidig tillit mellom Leksvik og Rissa, fastslår ordfører Einar Strøm.