Nå oppfordrer forsikringsselskapet folk til å bruke fornuften i førjulstiden.

Dette framkommer i ei pressemelding fra selskapet.

Menn er «verstingene»

- Drikker du alkohol, bruk fornuften og la bilen stå, også hvis du er usikker dagen derpå, er oppfordringen fra kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige i den utsendte meldinga.

Hele 32 prosent av bilførerne i Sør-Trøndelag svarer at de tror de kan ha kjørt med ulovlig promille. Av disse er det dobbelt så mange menn som kvinner, og menn mellom 25 og 39 år er «verstingene».

- At rus er et problem i trafikken er vi klar over, men det er skremmende at så mange bilførere i Sør-Trøndelag tror de kan ha promillekjørt en eller flere ganger, sier Eklo.

Årsak til halvparten av dødsulykkene

Alkohol, narkotika og trafikkfarlige legemidler er årsak til nesten halvparten av alle dødsulykkene i trafikken i Norge viser data fra Folkehelseinstituttet. Ni prosent i Sør-Trøndelag sier det hender de drikker alkohol noen timer før kjøring og beregner når de tror de er under promillegrensen.

- Selv med lav promille øker ulykkesrisikoen kraftig, sier Eklo. Han oppfordrer til å benytte kollektivtrafikk, taxi eller spørre venner i stedet for å ta unødvendige sjanser.