Publikum som hadde valgt å kjøpe billett til årets UKM i Indre Fosen har god grunn til å mene det var vel anvendte penger. Ungdommene på scenen og i utstillingslokalet gjorde sitt beste for gi de frammøtte en fin opplevelse.

- Jeg vil hjelpe folk

Rapperen Anfernee Avery Taperle (14) fra Leksvik imponerte stort med låten «Stainless». Det var utrolig hvor mange ord han greide å formidle til publikum den tiden han var på scenen.

- Jeg har rappet i ni år. Jeg bare hører på sangen, så kommer det automatisk. Jeg har lyst til å bli en kjent rapper, men ikke en som rapper om horer og penger. Jeg vil hjelpe folk med det jeg framfører. Og så er rappingen god terapi for meg selv. Låten jeg framførte er det rapperen Logic som har laget. Den handler om hvordan han hadde det hjemme. Han har hatt et vanskelig liv, forklarer Anfernee.Anfernee var forøvrig på scenen hel fire ganger i ulike roller i løpet av forestillingen.

Drømmer om musikkonservatoriet

Juni Sofie Nilsen (15) er en klassisk pianist med ambisjoner. Hun har spilt piano siden hun av fem år I UKM deltok hun med «Vals i ciss-moll» av Frederic Chopin.

- Jeg har spilt tangenter siden jeg var fem år, og da jeg var åtte begynte jeg med klassisk piano. Jeg går på lørdagsskolen i Trondheim, og der lærer jeg det som trengs for å søke på musikkonservatoriet, så jeg tror ikke jeg vil søke musikklinja på videregående. Favorittkomponisten min er Chopin, Beethoven og Schumann. Og så Liszt, sier den unge Leksvik-pianisten som øver hver dag.

Dansere

Det var to dansende søstre Ble på UKM-scenen i Leksvikhallen. Den yngste av dem var ti år gamle Marie-Chanel Ose D. Ble.

- Jeg går på dans på kulturskolen, og så danser jeg mye sammen med søsteren min. Jeg har lyst il å bli danser, forteller hun.

Utstillerne

UKM-deltakerne som deltar med utstillingsobjekter har lett for å komme i litt i bakgrunnen. Det var i alle fall ikke noen grunn til at de ikke skulle bli lagt merke til i Leksvikhallen da de hadde fått en sentral plassering i hallen.

Anders Berg (13) fra Rissa var en av utstillerne. Han deltok med foto.

- Jeg har holdt på med fotografering i fire år på kulturskolen. Jeg synes foto er en fin fritidsaktivitet, sier Berg som deltok med tre bilder.