-Hva opptar det mest for tida?

- Akkurat denne uka er jeg meddommer i lagmannsretten i Trondheim. Det er krevende, og man må være på. Det er store konsekvenser, så en rolle man må ta på alvor. Jeg følger også med på den nye revyen til Mølna teaterlag, «Toillåt nok», men fikk ikke til å være med selv denne gangen.

- Hva er det skjulte talent?

- I ungdomstiden var jeg ganske fresh på slalåmski. Leken med slalåmutstyr i bakken har dabbet litt av nå.

- Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg har ikke funnet noen finere plass enda. Jeg har reist mye gjennom jobben og det er bestandig best å komme hjem. Sjø, fjell, jakt - vi har alt.

Hva er din største idrettsprestasjon?

- I glansdagene spilte jeg på kretslaget i fotball G-16. Det var en artig tid, og noen kilo siden.

Hvis du skulle fått reist en bauta eller et minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt over?

- Det måtte bli en bauta. For kulturelt- og ungdomsarbeid kommer man ikke rundt Bjørnar Harøy. Det vil være langt å gå rundt ham. Han har gjort veldig mye for Oksvoll.

Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

- Det blir Roosevelt, sier Standahl om den amerikanske presidenten først på 1900-tallet.

Theodore Roosevelt var en ivrig jaktmann og vant blant annet Nobels fredspris i 1906. En 18 meter høy utgave av ansiktet hans er hugget inn i fjellet sammen med tre andre presidenter i Mount Rushmore.

- Han tror jeg man kunne pratet mye skit med og kunne vært artig å få en skikkelig prat med.

Hva er din perfekte dag på Fosen?

- Fjordfiske på et blikkstille hav, det er småkaldt i lufta og nesten rim. Man begynner å trekke opp og det lyser i fisken i sjøen. Det er trivsel. Sidestilt er kyrslipp etter melking om morgenen, på plass med en kopp kaffe.

Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

- Jeg får flotte ting hvert år. Den beste julegaven går mer på trivsel i hjemmet, fornøyde unger og felles familiestund.

Hva spiser du julaften?

- Ingen regel uten unntak. Vi spiser alltid ribbe. Nytt av året er at vi skal ha pinnekjøtt sammen med ribba. Svigersønn kommer hjem og pinnekjøtt er tradisjon for ham. Vi får se hvordan det blir!

Hvor handler du julegavene dine?

- Lokalt. Vi har alt vi trenger i Ørland og Bjugn. Det er ingen grunn til å handle på nettet, sier Jan-Inge Standahl.