Det var søndag kveld at politiet sendte en patrulje til Lysøysund i Bjugn. Dette etter å ha mottatt melding om at en saueeier hadde fanget en løs hund som hadde herjet i en saueflokk.

– Den har bitt i stykker lam og sauene ble skremt i alle retninger, sa operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket etter at politiet hadde mottatt meldingen.

Ifølge saueeier Ole Jonny Olden ble minimum to lam drept av hunden. Han opplyser at de to lammene ble funnet langs en vei.

– Ikke hundens feil

Det var en annen saueeier, Asmund Slette, som fant hunden.

– Dette er ikke hunden sin feil. Vi vet ikke årsaken til at hunden var løs, men jeg synes det er viktig å få frem at folk bør bli flinkere til å respektere båndtvangen, fordi jeg har vært borti flere tilfeller hvor det ikke har vært tilfellet, har Slette tidligere uttalt til Fosna-Folket.

Kan bli avlivet

Rune Halvorsen, lensmann i Fosen lensmannsdistrikt, opplyser at hundeeieren nå har meldt seg for politiet. Eieren er en mann i 40-årene fra Sør-Trøndelag. Han er ikke fra Fosen.

– Vi har vært i kontakt med eieren, og vedkommende er oppriktig lei seg, sier Halvorsen.

Saueeieren har ifølge politiet anmeldt forholdet. Politiet avhørte hundeeieren i dag, onsdag.

– Ut i fra bestemmelsene i bufeloven, når det gjelder skader på sau forårsaket av hund, er ytterste konsekvens at hunden blir avlivet, forteller Halvorsen, og opplyser om at det blir opp til en politijurist å avgjøre om hundeeieren vil få et forelegg og/eller at hunden må avlives.

Den aktuelle hunden skal være mellomstor, sort og hvitfarget. Politiet forteller at hunden skal være av blandingsrase. Den var ikke chipmerket, noe som gjorde at politiet ikke fikk tak på hundeeieren før han selv meldte seg for politiet.

– Sto i bånd

På hvilken måte hunden stakk av fra eieren er ifølge politiet ukjent.

– Eier påstår at den sto i bånd, sier lensmannen.

Selv om politiet regner saken som oppklart, kan saken bli prøvd for domstolen dersom eieren ikke godtar straffepåstanden fra politijuristen, opplyser Halvorsen.

Lensmannen påpeker at det er båndtvang, og oppfordrer alle hundeeiere til å ta godt vare på hundene sine.