Det opplyser Ørland kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Smittesituasjonen er uendret, men trenden viser at det er voksne husstandsmedlemmer som blir smittet. Det er nå mindre smitte blant barn, og kun ett trinn på en skole som fortsatt har testregime, skriver de.

142 smittetilfeller totalt

Det er nå 142 personer som har vært eller er omfattet av det pågående smitteutbruddet i Ørland.

Flere av disse har gått ut av isolasjon. Torsdag var det cirka 50 personer som var i isolasjon.

En av smittede, en eldre person i risikogruppa, er innlagt på St. Olavs hospital som følge av koronavirus. De fleste smittede rapporterer om milde symptomer, ifølge kommunen.

Blant de smittede er en beboer i omsorgsbolig, en pasient ved Bjugn helsesenter og en pasient ved Fosen distriktsmedisinske senter, skriver Ørland kommune.

Økt bruk av munnbind

– På grunn av smitte og fortsatt høyt smittepress i kommunen er det økt buk av smittevernutstyr som munnbind for ansatte i helsetjenesten. Dette gjør vi for å beskytte mot koronasmitte og annen smitte for pasienter og personalet, skriver de.

Kommunen understreker at det er nå viktig at alle innbyggerne i Ørland følger rådene som er gitt, etter anbefalinger fra Helsedirektoratet og FHI.

  • Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg

  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter

  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom

  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig

Opprettholder tiltak

Kommunen opprettholder testing for hustandsmedlemmer uavhengig av vaksinestatus med daglig testing i 7 dager. I skolene opprettholdes hyppig testing for trinn som har elever med påvist smitte, redusert kantinetilbud, felles samlinger utgår og forsterket renhold.

– Rådene og tiltakene er gitt med bakgrunn i lokalt smittepress, ukjente smitteveier, press på de kommunale helsetjenestene og en meget krevende ressurssituasjon grunnet høyt fravær, skriver kommunen i pressemeldingen.

Tiltakene og rådene opprettholdes til og med fredag 19. november.

– Tøft å håndtere

– Jeg er stolt av organisasjonen vi har og de som jobber i Ørland kommune. Det er tøft å håndtere smitte og samtidig beskytte seg selv. Mange er samfunnskritisk personell som gjør en god jobb og det er spesielt utfordrende for de som står i frontlinjen, sier ordfører Tom Myrvold (H) i pressemeldingen

–  Vi har god oversikt over smittesituasjonen i kommunen vår, og følger opp kontinuerlig status ved spesielle hendelser eller mye smitte. Det er nødvendig å minne alle uvaksinerte voksne om at vaksinasjon kan beskytte dem mot alvorlig sykdom. Jeg vil sterkt oppfordre både vaksinerte og uvaksinerte om å holde seg hjemme og teste seg ved nyoppståtte symptomer, sier Myrvold.