Leksvik videregående skole har kjøpt hjertestarter. Det øker tryggheten for både ansatte og elever. Den skal være enkel å betjene.

– Vi er om lag 40 ansatte ved skolen, og gjennomsnittsalderen er forholdsvis høy. Dermed er risikoen for at noe skal skje til stede. Å ha en hjertestarter gir trygghet. Alle ansatte kurses i å bruke den. En hjertestarter er forholdsvis enkel å betjene, men selvsagt håper vi det ikke blir bruk for den, forteller rektor Borghild Husdal Buhaug mens hun bivåner skolens personale som ligger på kne på golvet og øver på bruken av hjertestarteren.

– Nyttig

– Jeg synes dette kurset er veldig nyttig. Man vet jo aldri når man for bruk for denne kunnskapen, sier Erik Bergfjord.LES OGSÅ:* Nå får vi ett fast legevaktnummer* Helikopter-skvadronen styrket med egen legebil* Kaiza (10) satt i rullestol – nå går hun!

Hjertestarteren er levert av firmaet Blostrupmoen, og det er personell derfra som kurser skolens ansatte i bruken av apparatet som kan bety forskjellen mellom liv og død. Bare en av 15 personer som får hjerteattakk overlever, men ved bruk av hjertestarter overlever 12 av 15 personer.

Velvillige sponsorer

Den nye hjertestarteren, som blir plassert på en sentral plass i bygget til Leksvik videregående skole, koster 19 000 kroner. Den summen har velvillige sponsorer bidratt med.

– Vi er veldig takknemlige for støtten vi har fått fra Leksvik Helselag, PTM, Lyng Gruppen, Lyng Triangel og CNC-Produkter. Bidraget fra disse har gjort det mulig for oss å investere i en hjertestarter, sier en glad rektor.

ERIK BERGFJORD (til venstre) og de andre ansatte øver på bruk av hjertestarter.