Arbeiderpartiets og Høyres representanter er mest usikre på hva de vil stemme i torsdagens kommunestyremøte hvor saken om én kommune på Fosen står på sakslista.

- Jeg vil ikke svare før etter møtet vi skal ha i Vanvikan i kveld. Vi respekterer de demokratiske prosessene og vi vil høre hva medlemmene våre sier, sier Anne Berit Skjerve Sæther (Ap).

- Magefølelsen min sier nei

- Jeg har ikke bestemt meg, men magefølelsen min sier nei, sier Torkil Berg (Ap).

Partikollega Knut Ola Vang vil også vente til etter møtet i Vanvikan med å gi et svar.

-Det vil overraske meg om det ikke blir et stort flertall for nei i Leksvik, sier han.

Alvin Berg (H) har heller ikke bestemt seg.

- Frustrerende

- Jeg synes det er litt frustrerende at dette kommer opp nå når vi er i en prosess med å få dannet Indre Fosen kommune. Jeg var på orienteringsmøtet i Bjugn, og ut fra det som ble presentert der er det flere ting som er verdt å diskutere. Skal det bli et ja må det settes klare betingelser, og vi må vite hvilke garantier regjeringen kan gi, sier Berg.

Fremskrittspartiets to representanter svarer klart ja til én kommune på Fosen.

- Indre Fosen er en mellomlanding. Nå må vi hjelpe resten av Fosen. Vi er alle fosninger. De andre kommunene vil spare mye på den prosessen Indre Fosen har vært igjennom, mener Dag-Jøran Ness.

- Overtramp

I Senterpartiet er motstanden stor.

- Jeg er sterkt i mot. Jeg føler på at vi blir tvunget i kne av Åfjord og Bjugn. Dette er overtramp av de andre kommunene. Og det rådmennene driver med, tenderer mot politikk, sier Raymond Balstad og sikter til villighetserklæringen kommunestyrerepresentantene skal ta stilling til torsdag.

- Svaret mitt er nei. Jeg har snakket med mange representanter, og jeg tror det blir et stort flertall for nei her i Leksvik, sier Aud Dagmar Ramdal (Sp).

KrFs representant, Jon Normann Tviberg vil også stemme nei til én Fosen-kommune nå.

- Hvorfor skal vi straffes for at andre kommuner ikke har lyktes med sine prosesser, undres han.

- Helt hinsides

Heller ikke Venstres Line Marie Rosvold Fjeldahl vil stemme for én kommune på Fosen.

- Vi har gjort jobben med å slå sammen Leksvik og Rissa. Vi må få landet den prosessen nå. Den prosessen som er startet med å samle Fosen i en kommune nå er helt hinsides. Jeg velger å tro det blir nei til en storkommune her i Leksvik, sier hun.

Sigrid Topsøe-Strøm Gilleberg fra SV vil også stemme nei i torsdagens kommunestyremøte.