Det er 50 år som skiller de to gullvinnerne, men de finner god støtte i hverandre.

- En slags adoptivbestfar

- Hun er 17 år gammel, og begynte å trene først i fjor sommer. Hun er ei treningsvillig gladjente, vi har reist litt sammen på konkurranser og jeg har på en måte blitt en slags adoptivbestefar for henne, forklarer Fredriksen.

- Hun tok norsk rekord med 153 kilo, den lille tøtta, sier en tydelig stolt «bestefar».

Selv har Egil trent styrke mellom 15 og 20 år, men han har alltid drevet med trening og holdt seg i form.

- Jeg føler meg ikke gammel i det hele tatt, det har mange helsemessige gevinster. Lill har trent i ti-tolv måneder, og så klarer hun å oppnå dette. Folk er redde for at det tar årevis å oppnå resultater, men slik er det altså ikke, sier Fredriksen.

Coacher hverandre

Han forteller at han har inntrykk av at folk som driver med idrett generelt er positive til livet, og skryter av hvor gøy han og Lill har det sammen, til tross for aldersforskjellen.

Begge to representerer klubben Råsterk på Melhus, og hjemme på Brekstad trenes Lill av Roy Holte.

- Vi har det så gøy, og coacher hverandre. Det er flott å reise sammen sånn, og vi møter så mye sunne, flotte folk. Folk som driver med idrett er generelt blidere, har jeg funnet ut, ler Fredriksen.

- Vil ikke si det var en god dag

Selv er Lill ikke helt fornøyd med egen innsats, til tross for at det ble gull.

- Jeg vil ikke si det var en god dag. Det høres kanskje litt rart ut, men det var en skuffende dag med tanke på egentlige mål jeg hadde satt meg, forteller Lill Marlene Danielsen.

Hun skryter også av miljøet i styrekløftingen og i klubben innad.

- Alle trives godt og kommer godt overens, og ikke minst så har vi det gøy, forteller hun.

Ser frem til høsten

- Hvilke planer har du fremover?

- Nei, nå tar jeg det litt som det kommer, og ser fremover mot september og oktober da det er midtnorsk mesterskap og åpen NM i utstyrsfri styrkeløft, sier Danielsen.

- Ellers er det jo mitt siste år som ungdomsløfter, så jeg skal prøve å ta litt overlegne rekorder mens jeg har muligheten. Som junior blir det mer konkurranse, legger hun til.