Linda Øyen benytter seg ofte av en liten skogsvei langs fjellet til å gå tur og lufte hundene sine. I området like ved fant Monstadfjellet jaktlag tirsdag ei elgku som er blitt drept av bjørn. Linda synes ikke det er noe hyggelig å tenke på at en bjørn har tatt elg i området der hun og hundene ferdes.

- Har aldri sett elg her

- Jeg bruker skogsveien langs fjellet, og har aldri sett så mye som et rådyr eller en elg på disse turene, kun spor. Tanken på at det er bjørn i nærheten er ikke noe hyggelig, sier Linda.

Da elgkua ble funnet tirsdag var den fortsatt varm, noe som tyder på at bjørnen antagelig var like i nærheten da jaktlaget fant den ille tilredte kua. De siste månedene har Linda gått mye med hundene sine i området, men hun har ikke merket noen uvanlige reaksjoner fra dem.

- Slutt på aleneturene

- Jeg har ikke merket noe på hundene, de har ikke reagert på noe, men det blir slutt på aleneturene nå for å si det sånn, sier Linda.

Mer om saken: Bjørn drepte elg i Åfjord

Les også: Mistenker bjørnebesøk i LeksvikElg prøvde å stikke av fra jegeren - plukket opp midtfjordsElger forvillet seg inne på Ørland hovedflystasjonHer redder hundene sauene fra drukningsdøden

Monstadfjellet jaktlag i Åfjord kom i går, tirsdag, over ei ille tilredt elgku ved Dragseid. Foto: Kristian Hårstad