NB! Verftet slår seg selv konkurs. Les mer her.

- Dette er en vanlig prosess når lønna ikke kommer. Vi har frister å forholde oss til. Ledelsen har brutt både arbeidsavtalen og arbeidsmiljøloven. Vi har varslet om at vi kommer til å begjære bedriften konkurs dersom lønna fortsatt uteblir, sier Kimo til Fosna-Folket i 12.00-tiden onsdag.

Han henviser til konkurslovens paragraf 63 (se fakta).

Ifølge adressa.no har de tre arbeidstakerorganisasjonene Verkstedklubben, Nito og Lederne sendt felles brev til konsernledelsen med varsel om konkursbegjæring dersom lønnen ikke blir utbetalt.

Avhenger av storkontrakt

På grunn av at 700-millionerskontrakten med Boa ble kansellert, hadde ikke Noryards Fosen penger til å lønne de ansatte 10. oktober. Nå kan de ansatte slå bedriften konkurs.

- Alt avhenger egentlig av om 700-millionerskontrakten berges eller ikke. Det er foreløpig ikke klart. De sitter i møter nå. Berges kontrakten, vil nok de ansatte få lønnen, forteller Kimo.

Fra klokken 11.00 satt styret i Noryards Fosen i møte. Senere onsdag skal konsernstyret møtes.

Forhandlinger

Skipsreder Ole T. Bjørnevik forhandler nå med Noryards sin ukrainske eier om kontrakten på 700 millioner kroner. Det var Boa som kansellerte kontrakten i slutten av september. Årsaken skal være at Noryards sin ukrainske eier ikke hadde betalt sin andel i et nytt felles selskap. Utfallet av forhandlingene mellom Bjørnevik og Noryards-eieren er foreløpig ikke kjent.

- Jeg har ikke peiling på hvordan det går. Dersom kontrakten ryker, vil vi slå bedriften konkurs. Det beste er om styret gjør det selv. Den prosessen går raskere, forteller Kimo.

Det har ikke lyktes Fosna-Folket i å få en kommentar fra konsernsjef Ivar Hanson.

- Må bare avvente

En mannlig ansatt som ikke ønsker navnet på trykk, sier til Fosna-Folket at det er lite de ansatte kan gjøre med situasjonen.

- Vi må bare avvente, sier han.

Til tross for at lønnen har uteblitt, har de om lag 70 ansatte ved verftet møtt på jobb de siste dagene.

- Jeg ser ikke for meg å være noen annen plass enn her. Jeg liker meg veldig godt, sier en kvinnelig ansatt til Fosna-Folket.

Fosna-Folket oppdaterer saken.