Etter fire hektiske dager har de siste løperne tatt ut sine siste rester av krefter på den siste etappen. Oppsummeringa viser at fosningene har prestert opp imot maks.

Simonsen konstaterer at hans mannskap har slått både Leksvik og Mosvik og oppnådd å bli nummer fem av 200 lag.

– Det synes vi er en bra prestasjon, sier Simonsen.

Forholdene

Begge laglederne mener sjølve arrangementet har stått til forventningene. Værgudene har også stort sett vært på deltakere og arrangørers side. Den siste dagen har det riktignok gått i motvind i samtlige av de elleve til tolvmilene.

– Men det er akkurat like tungt for motstanderne, sier Simonsen og tilskynder at hans relativt unge mannskap har konkurrert med sterke eliteløpere.

– Løpermiljøet på Fosen har mange talenter og det er artig å se at våre løpere hevder seg, sier Simonsen.

«Reine» klubber

Ramdals lag fra Leksvik utgjorde med sine skarve to frilansere noe tilnærmet en rein klubb. Leksviklaglederen er ikke helt fornøyd med klasseinndelingene. Han mener en kunne ha nøyd seg med én klasse.

– Jeg skjønner ikke helt vitsen, sier Ramdal. Veteranen trives likevel og er med for 24. året. Når resultatene kommer og en kommer inn der en hadde håpet, så er det positivt.

– Det er fortsatt like artig hver gang, sier han. Han merker også at deltakelsen engasjerer folk i Leksvik.

– Vi kan nesten ikke vise oss uten at noen spør hvordan det går, sier veteranen.

Etter dagens innsats er trenere og utøvere samlet til en bedre middag og vel fortjent rekreasjon før de går tilbake til hverdagen.