Nå konkurrerer seks kvalifiserte søkere om å bli hans etterfølger. Nåværende leder, Knut Berg (66), skal tilbringe tiden fram mot pensjonsalder som planlegger i utviklingsprosjektet som er knyttet til Ørlands rolle som forsvarskommune.  Berg har vært ansatt ved avdelingen for planarbeid og byggesaker i flere tiår.

Seks søkere

Etter at søknadsfristen for stillingen gikk ut sitter kommunalsjef Arnfinn Brasø med navnet på seks godt kvalifiserte personer, som gjerne vil ha et ord med i laget når Ørland skal utvikle seg videre som kystby. Ifølge Brasø er det flere enn han hadde håp om.

- Vanskelig

– Det er vanskelig å rekruttere folk til tekniske stillinger i kommunene. Økningen i antall ingeniører kommer først og fremst oljeindustrien til gode, ikke Kommune-Norge. Jeg er svært godt fornøyd med å ha seks kvalifiserte søkere, sier han.

Snarlig tilsetting

To av søkerne har adresse på Fosen. De øvrige fire kommer utenfra. Det er tre kvinner og tre menn. Søkerne er: Planlegger Ingrid Davidsen (50) fra Leknes, selvstendig næringsdrivende Toril Meistad (52) fra Levanger, ingeniør Ivar Edmund Vattan (50) fra Halsanaustan og student Marthe Lillegård Westrum (24) fra Spongdal. I tillegg har en selvstendig næringsdrivende kvinne (36) fra Brekstad og en mannlig forsker (43) fra Uthaug søkt stillingen. Tilsettingen vil skje så snart som mulig.