På Ørlandet var det ikke langt unna at varmerekorden fra august 2002 ble slått, men kvikksølvsøylen stoppet på 30,4 grader denne gang. Det holdt imidlertid til ny julirekord. Det store spørsmålet er nå om hetebølgen fortsetter.

Skifte

Tirsdag kveld og natt til onsdag fikk vi trøndere et lite værskifte, opplyser statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk Institutt.

- En kaldfront passerte Trøndelag og gikk videre nordover til Nordland. Denne fronten førte med seg noe kaldere luft. Denne tendensen fortsetter neste uke, forklarer hun.

- Helt greit vær

Det er tidagersvarselet Fosna-Folket får servert når vi spør om hetebølgen er over for denne gang. Den verste heten ser så absolutt ut til å være forbi.

- Onsdag og torsdag denne uka ser ut til å bli de varmeste de kommende ti dagene. Mot helga vil temperaturen midt på dagen synke ned mot mellom 15 og 20 grader. Det kommer inn mer fuktig luft fra havet, forteller Nordhagen.

Den fuktige lufta vil medføre perioder med regn både i helga og neste uke.

- Men det er ingen kraftige lavtrykk på vei. Det blir sikkert litt regn av og på samt perioder med sol og opphold. Helt greit vær og kanskje litt mer behagelig, anslår statsmeteorologen.