- Det har så mye å si for lokalsamfunnet at vi får til å ha en sånn festival. Så har vi hatt flott vær på Solfjordfestivalen i år også. Det er veldig artig for oss at været blir så bra, med passe bris for å blåse knotten vekk. Vi har vært heldige med været alle årene så langt. Kanskje det har vært best i år av alle seks festivalene så langt, sier festivalsjef Gerda Husby.

Lørdag var det masse folk i Sørfjorden i Indre Fosen for å få med seg festivalen.

Hytte- ferie- og fastboende

Husby sier det er viktig for lokalbefolkningen å ha en stor møteplass der man har det sosialt, møter hverandre og samles i bygda.

- Det er veldig viktig for lokalbefolkningen at vi har en arena der alle treffes. Samspillet mellom hyttefolk, feriefolk og fastboende er viktig, sier Husby.

Folkeliv

Husby anslår at det var et sted mellom 400 og 500 som var innom festivalen på dagtid. I tillegg kommer festen på kveldstid.

- Grillmat, hestskitbingo, triatlon, sceneinnslag. Det er mye program på en sånn dag. For oss i bygda er det ekstra hyggelig at så mange finner veien til festivalen så det blir skikkelig folkeliv, sier hun.

Blant annet var det lokale egg å få kjøpt i boden til Dennis Angell (12).

Historisk

I år var det også stilt ut veterankjøretøy. Blant annet en fullt restaurert beltelaster fra 1960, som Husbys far, Johannes T. Husby, hadde siden den tid.

- Øystein Syltern har satt den i stand. Det var en veldig fin ære på far å gjøre det. Det har vært mye historie rundt beltelasteren i bygda også, sier hun.

Show

De tradisjonelle sceneinnslagene var også på plass, med innmarsj der Solfjorden tut og blæs sto for musikken. Kenneth Lyng og Laylah Lofotvik gjorde stor suksess som konferansierer.

- Jeg skal ikke stikke under en stol at det er en tøff helg å være arrangør. Men den følelsen av hvor deilig det er, og hvor hyggelig det er å bidra i bygda er fantastisk. All ære til dugnadsgjengen som står på. Det samholdet i bygda er viktig, sier Gerda Husby.