Det melder Ørland kommune i en pressemelding tirsdag kveld.

– Statsforvalteren i Trøndelag følger også totalsituasjonen nøye. Dette gjelder spesielt økt press på de kommunale helsetjenestene som følge av mange oppgaver under smitteutbrudd og koronarelatert fravær hos helsepersonell, skriver kommunen i pressemeldingen.

Alle nærkontakter

Til sammen er nå 66 personer omfattet av det pågående smitteutbruddet i kommunen. Sju personer fikk påvist smitte tirsdag.

– Fire voksne og tre skolebarn. Alle er nærkontakter av tidligere smittede, skriver kommunen i pressemeldingen.

Utbruddet har pågått i snart to uker. En person som er smittet av korona skal ifølge FHI isoleres i fem dager. Flere personer som har vært smittet, er nå ute av isolasjon, opplyser kommunen.

Testløp

Flere barn og voksne testes nå med jevne mellomrom, for å avdekke eventuell smitte.

Vi har både barn og voksne som er i et testløp og som derfor anbefales å ha lav sosial aktivitet. Dette gjelder spesielt på fritiden. De som er i et testløp kan fortsatt gå på skole og jobb, skriver kommunen.

– Å være i et testløp er et smittereduserende tiltak for å avdekke koronavirus så tidlig som mulig og før smitteførende periode starter.

Ikke grunnlag

Det ble holdt møte i kommunens kriseledelse og i ops helse tirsdag kveld.

– Vi følger retningslinjene fra FHI og har tett kontakt med dem. Det er ikke grunnlag for iverksetting av lokale tiltak slik smittesituasjonen er nå, skriver kommunen.