Det var forrige lørdag at politiet ble varslet om ugjerningen. I en større SUV-bil hadde de to mennene i begynnelsen av 20-åra med vilje kjørt ned en hjort på et jorde mellom Brolia og Teksdalen. Etterpå bandt de hjorten bak på bilen og kjørte i flere kilometer mot Teksdalen, mens dyret gikk i oppløsning bit for bit. Sjåføren er fratatt førerkortet.

Hendelsen har skapt et voldsomt engasjement. På Facebook er det nå dannet en egen gruppe under tittelen "Vi som føler avsky for det disse gutta har gjort". Gruppa hadde i går morges passert 1300 medlemmer. Her strømmer det på med innlegg mot de to mennene. Innholdet har blitt så krast i mye av det som er skrevet, at administrator for gruppa har lagt inn melding om at han føler at det har tatt litt for mye av.

"Var vel ikke meninga at de skulle henges ut sånn", skriver blant annet administrator.

En av debattantene skriver at:

"...Selv om dere drepte dyret under påkjørselen, så er det snakk om respekt for levende vesener. Selv om vi mennesker jakter, så er noe av det vi lærer, når en skal drive med jakt, respekt for dyr; både levende og død. Human avlivning og skikkelig behandling av dyret etterpå..."

En av de som var med på hendelsen har selv deltatt i diskusjonen på Facebook. Han viser lite anger for det som har skjedd.

Han opplyser blant annet om at:

"Kjørt no en hummer i 80 miles så æ vil tru d dødd ja. vistes ijt på biln..." og at "kort å grætj fertalt kjørt vi ne en hjort å tok denj me åss.. koss alt vart jort har egentli ijt folk nå me..."

I OPPLØSNING: De to mennene kjørte i flere kilometer mot mens dyret gikk i oppløsning bit for bit. Foto: Kjell Koteng
BILSPORENE midt ut på jordet gir klare tegn på den ville kjøringen. Foto: Kjell Koteng