- Politiet har sikret spor, men vi ønsker også tips fra publikum som kan ha observert noe, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Trøndelag politidistrikt. Han sikter til innbruddet, tyveriet og hærverket ved Fosen Næringshage på Brekstad natt til lørdag.

Opp trapp og stige

Driftsleder Mats Hagen i AHA Bolig AS kunne lørdag ettermiddag vise Fosna-Folket hvordan innbruddet hadde foregått. Tyven eller tyvene hadde tatt seg inn ved å gå opp ei branntrapp og deretter klatre opp en brannstige, før de bokstavelig talt boret seg gjennom ei dør til bygget.

Har sikret spor

Inne i det store bygget i sentrum av kystbyen er det foretatt innbrudd hos de fleste leietakerne. Ei dør har tydelige merker av at den er sparket inn, og politiet hadde lørdag en patrulje på stedet som tok seg god tid med å sikre spor og mulige bevis.

«Benytter bankens nattsafe»

Hos en av leietakerne viser Hagen fram et solid pengeskap som bærer tydelig preg av at det er forsøkt åpnet. Hagen kan ikke annet enn å trekke på smilebåndet, da skapet er tydelig merket med følgende tekst: «Ingen penger her. Benytter bankens nattsafe.» Den lokale banken ligger forøvrig i nabobygget.

Om det er fortvilelse over at safen ikke lot seg åpne, tross iherdig arbeid med både bormaskin og sag, vites ikke, men i samme rom er også taket ramponert.

OM SAKEN: Innbruddstyver har rasert i næringsbygg

Bygget med tre etasjer pluss loft er for tiden under ombygging og rehabilitering, og driftsleder Hagen sørget lørdag for at bygget ble behørig sikret etter innbruddet i helga.

Driftsleder Mats Hagen ved døra der tyven eller tyvene har brukt bormaskin for å ta seg inn i bygget. Foto: Skjalg Ledang
Slik ser taket ut i samme rom som det mislykkede forsøket på skapåpning foregikk. Foto: Skjalg Ledang