Det var Knut Ola Vang fra Leksvik Arbeiderparti som kom med forslaget til uttalelse og i løpet av møtedagen ble alle de politiske partiene i Rissa og Leksvik enige om formuleringen.

Den lyder som følger:

«Fellesnemnda i Indre Fosen har merket seg fylkesmannen i Sør-Trøndelag sin tilrådning om at Fosen bør samles til en kommune, helst allerede i 2020. Fellesnemnda har også merket seg fylkesmannens uttalelse om at den pågående sammenslåingsprosessen mellom Leksvik og Rissa bør respekteres.

Fellesnemnda ønsker å understreke viktigheten av det siste. Leksvik og Rissa har hatt grundige prosesser med utredninger, folkemøter og folkeavstemning i begge kommuner. Kommunene utarbeidet en intensjonsavtale som ble enstemmig vedtatt i begge kommuner, og begge kommunestyrene har vedtatt kommunesammenslåing basert på felles interesser og gjensidig tillit. Det skapes nå unødvendig uro i begge kommuner, spesielt blant de ansatte, når fylkesmannen gjennom sine uttalelser skaper usikkerhet rundt det solide fundamentet som nye Indre Fosen er i ferd med å bygges på. En kommunesammenslåing er en krevende prosess, og fellesnemda ønsker å understreke viktigheten av fred og ro rundt videre arbeid med å skape Indre Fosen kommune.

I fylkesmannens subsidiære tilråding legges det opp til tvangssammenslåing av kommuner på Fosen. Det er Indre Fosen sterkt uenig i.»