Klokka åtte i går morges gikk legebilen for første gang offisielt på beredskap for 330. - Bilen er et supplement til helikoptertjenesten, sier major Ken Ronny Strøm ved 330-skvadronen. Hva mener du om beredskapen på Fosen? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken.

Legebilen ble sånn smått tatt i bruk av redningstjenesten i sommer, men det var først i går den offisielt ble satt inn i tjeneste. Bilen dekker et område som trekker seg ett kvarters kjøretid fra flystasjonen. Det vil i praksis si at den dekker hele Ørland unntatt Storfosna og Kråkvåg og Bjugn inn til Botngård og Høybakken.

De nye legebilene er av samme slag som dem som nyttes av Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og redningstjenesten vil bruke dem på samme måte. Det er stiftelsen som har skaffet til veie legebilene. Hver bil er utstyrt med det samme medisinske utstyret som et helikopter. Sjåføren er en redningsmann og i tillegg bringer den en anestesilege. Redningsmenn har samme utdanning som godkjent ambulansepersonell og flere av dem har annen medisinsk utdanning i tillegg. Akuttberedskapen blir ikke noe dårligere sjøl om utrykningsenheten får en bil. I røynda kan en bil gjerne rykke ut først, og så kan en ettersende helikopter seinere.

Sea King redningshelikopter.