Slik skal du ikke presentere frukt. Det er direkte skammelig.

Tabbe nummer én for de fleste av oss er å sette all frukt og grønnsaker i kjøleskapet. For det første er ikke kjøla beste plass for alle friske matvarer. Epler og pærer høstes ofte umodne og bør derfor oppbevares i romtemperatur for at modningsprosessen ikke skal stoppe opp.

Fruktkorga

Melon  kan ta skade av for kald lagring. Papaya – kan ta skade av for kald lagring. Avokado – kan ta skade av for kald lagring og trenger ofte å modnes (som gjøres ved romtemperatur). Pasjonsfrukt – svært kuldeømfintlig og må derfor oppbevares i romtemperatur. Ananas som ikke har modnet lagres best i temperaturer fra 8 - 20°C. Tomater og akurker kan også med fordel lagres ne varmere enn det er i kjøla. Ellers mister de aroma og blir visne.

Sist men ikke minst, bananer, kongen blant næringsrike frukter, må ikke plasseres i kjøleskapet. Der de blir grå og mister smaken.

Modningsgass

Bananer er på grunn av sin usedvanlig gunstige sammensetning av karbohydrater, mageregulerende kostholdsfiber, vitaminer, mineraler og sporstoffer alltid førstevalget som vegamat i konkurranser der det skal ytes over tid. Fortrinnsvis i sommerhalvåret, for de tåler som nevnt ikke kulde.

Det som mange imidlertid synder like ofte mot som at de oppbevares for kaldt, er at bananer blir lagt sammen med epler i fruktkorga. Epler, plommer, tomater og en del tropiske frukter produserer etylen, en gass som bidrar til å modne bananen i superfart. Med andre ord blir de brune over natta i selskap med epler, og mister følgelig sin innbydende friske appell.

Med andre ord: La bananen ligge alene på eget fat. Det fortjener både den og du best.