Onsdag forrige uke begjærte Noryards Fosen oppbud. Fredag åpnet Fosen tingrett formelt konkurs. Knut Dypvik i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig ble oppnevnt som bostyrer.

Taus om interessen

Fredag sa Dypvik til Fosna-Folket at «noen» interessenter allerede hadde vært i kontakt med bostyret. Bostyreren ønsker ikke å si noe om hvem interessentene er, eller om de er interessert i å kjøpe verftet for eventuelt å satse på nytt.

- Vi jobber med en skisse til en løsning. Vi ønsker på dette stadiet ikke å gå nærmere inn på hvem interessentene er eller på hvilken måte de er interessert, sier Dybvik.

Høy gjeld

I kjennelsen fra tingretten går det frem at verftet har en gjeld på 266,3 millioner kroner. 76 millioner av gjelda er å regne som ekstern leverandørgjeld, mens 165 millioner kroner gjelder en forpliktelse om å betale tilbake forskuddsbeløp til en kunde. Etter det Fosna-Folket forstår henger dette beløpet sammen med den kansellerte 700-millionerskontrakten mellom Noryards Fosen og Boa offshore. Dermed er etter alt å dømme skipsreder Ole T. Bjørneviks selskap Boa Offshore kunden som har krav på 165 millioner kroner.

Usikker verdi

I kjennelsen fra tingretten er verftets verdier anslått til 236,3 millioner kroner. 173 millioner kroner av dette beløpet gjelder imidlertid «arbeid under utførelse» på bygg 92, altså kontrakten som Boa kansellerte.

- Det er ikke gitt at hele beløpet på 173 millioner kroner er å anse som reelle verdier. Den reelle verdien på boet er trolig lang lavere enn 236,3 millioner kroner. Om det er 50-, 100- eller 150 millioner kroner er for tidlig å si, mener Dybvik.

Les også: Rissa-verftet har 266 millioner kroner i gjeld

Bostyrer Knut Dypvik. Foto: Knut Inge Blix Furuseth