I dag kunne de fleste områdene på Fosen få en smak av den supre sensommeren metrologene så snilt hadde spådd tidligere. Åfjord fikk enda en varmerekord å notere, med temperaturer målt til 24 grader. Likevel ser det dessverre ut til at varmen ikke vil vare særlig lengre enn ut ettermiddagen.

Kjølig onsdag

Onsdag venter en kald front seilende fra sør som vil nå Trøndelag i løpet av natten, og regnbyger vil sige inn. Det melder metrolog i Storm Geo, Solbjørg Apeland. Det vil gi betraktelig synkende temperaturer fra onsdag formiddag, som trolig vil ligge på rundt 13-15 grader, og overskyet vær.

Fint igjen på Torsdag

Prognosene for  torsdag har likevel med seg et par lysglimt, hvor den kalde fronten trekker videre nordover og det ventes stort sett opphold og perioder med sol. Her kan det bli temperaturer opp til 18 grader, før det igjen mot helgen vil komme flere dominerende lavtrykk som vil gi regn og skyet vær fredag, lørdag og søndag.

Nedbør neste uke

Videre utover neste uke ser det samme været ut til å opprettholdes med mye nedbør, men Apeland opplyser om at det plutselig kan bli gløtt med sol innimellom alle lavtrykkene.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet, og krysse fingrene for at denne supre sensommeren slår inn noen gang før vinteren.