Etter at cruiseskipet «The World» ble levert i mars 2002 til rederiet ResidenSea har «Fosen-skipet» vært innom mer enn 800 havner i 140 land (september 2012). En verdensomspennende reiserute gjør det mulig for fartøyet å dekke hele kloden i løpet av to til tre år.

Golfbane og sigarklubbEventyrskipet ble bygd på Fosen mekaniske verksteder på Kvithylla i Rissa.  I mai og juni i år seilte skipet langs norgeskysten."The World" kan blant annet tilby golfbane, svømmebasseng, spa, tennisbane, løpebane, danseskole, et casino, delikatesseforretning, sigarklubb og et legekontor.

30 kvadratmeter for 7,5 mill.Antall leiligheter på skipet er 165 (106 romslige private leiligheter og 19 studioleiligheter som kan kjøpes og 40 såkalte studio som er til leie). En penthouse-leilighet på skipet kan tilby overnatting for 12 passasjerer. Leilighetene er eid av 130 familier fra 19 land, -  Nord-Amerika (49 prosent) , ulike europeiske land (36 prosent), Asia , Australia , Sør-Amerika og Sør-Afrika ( 15 % ).  En leilighet på 30 kvadratmeter har en prislapp på minst 7,5 millioner kroner. Gjennomsnittlig belegg på skipet er mellom 150 og 200 passasjerer. Mannskapet er 260 ansatte fra 40 ulike land.

Har du lyst til å ta en liten tur?I 2014 starter reisen på Madeira og Kanariøyene, før den krysser Atlanteren med kurs for Karibien. Den vi senere gå gjennom Panamakanalen, langs vestkysten av Sør-Amerika og over Stillehavet til New Zealand.  Senere kan du vifte med tærne i Papua New Guinea og Salomonøyene og utforsk de mest eksotiske stedene i Asia. Derettter blir det kaldere strøk, blant annet en sjøekspedisjon på Okhotsk i Russland.

Forsidefoto: Wikipedia

MAGASINER og aviser i alle verdenshjørner har skrevet den eventyrlige historien om "The World".