Norsk Tippings oversikt over lottomillionærer til alle tider viser at Rissa topper fosenstatistikken med elleve millionærer. Ni menn og to kvinner. Til sammen har disse mottatt over 25 millioner kroner. Kommunens høyeste lottopremie tilfalt en kvinne som håvet inn nesten seks millioner kroner i fjor.

Flest menn

Fosen-kommunene (unntatt Leksvik) har fostret 28 lottomillionærer siden oppstarten i 1986. Til sammen har disse 19 mennene og 9 kvinnene tilført fosenøkonomien over 75 millioner kroner.

Kvinner vinner mest

Selv om flest menn blir lottomillionærer, stikker damene av med de største premiene. Fosens høyeste lottopremie tilfalt en dame fra Åfjord i 2010. Hun kunne le hele vegen til banken med 7,5 millioner kroner i veska.  I de seks kommunene har kvinner beriket seg mest på lotto i fem av dem.

Demografisk fordeling

Til tross for at mange i sin tid valfartet til Verdal´n for å kjøpe lottokuponger, tar statistikken effektivt livet av myter og overtro. Fordelingen av lottomillioner følger, kanskje til manges skuffelse, befolkningsstatistikken. Omtrent jevnstore Ørland, Bjugn og Åfjord har omtrent like mange millionærer. Rissa har dobbelt så mange, men der bor det da også omtrent dobbelt så mange mennesker. Roan og Osen har en hver, og det virker ganske så rettferdig folketallet tatt i betraktning.

Flest lottomillionærer:

Antall

Rissa      11

Åfjord      6

Bjugn       5

Ørland     4

Osen        1

Roan       1