Les dagen i retten minutt for minutt.

17.00. Livesendingen er nå avsluttet.

15.51. Den dreptes blod er funnet på øksa, men man har ikke klart å identifisere fingeravtrykk på øksa.

15.47. Det som trolig er drapsvåpenet, en 49 centimeter lang øks, blir nå vist frem for retten.

15.25. Ifølge kriminalteknikerne var det fire knusningssår i avdødes hode. I tillegg hadde hun skader på halsen og i ansiktet. På ryggen hadde hun to loddrette kutt. Avdøde hadde også skader på hendene.

15.06. Liket ble funnet i Nidelva 62 meter nord for Bakke bro på fem meters dybde. Funnet ble gjort cirka en uke etter drapet. Liket var pakket inn i flere lag, blant annet søppelsekk, pledd og laken.

15.02. Det ble funnet slepespor på Marinen i retning Nidelva. Kriminalteknikerne har konkludert med at sporene var forenelige med rullestolen.

14.52. Kriminalteknikerne Geir Hansen fra Kripos og Jan Tore Volden legger nå frem de kriminaltekniske undersøkelsene.

14.21. Vitnet er nå ferdig med sin forklaring.

14.20. Forsvarer til tiltalte spør den tidligere samboeren hans om hun var til stede da Vibeche ble tatt livet av. - Nei, svarer vitnet

14.03. 12. mars forsøkte vitnet å få inn et brev til tiltalte. I brevet står det blant annet «du kan prate meg inn og ut av dette».

13.38. I avhøret den 17. januar gjengir vitnet hva hun mener tiltalte sa etter drapet: - Plutselig begynner han å fortelle meg at han har tatt øksa fatt for å redde forholdet vårt.

13.32. I politiavhøret den 17. januar forklarte vitnet hva hun sa til tiltalte etter drapet: - Du skal faen ikke drepe folk, sier jeg. Du skulle bare slutte å flørte med henne. Det kommer til å bli et helvete fremover. Det er ikke noe tøft dette, hvis du tror du har gjort noe bra. Det er stygt. Må få det vekk fort som flint.

13.24. Vitnet i avhør 17. januar: - Plutselig kom NN (tiltalte) inn på badet. Han sa at «du trenger ikke bekymre deg mer». Jeg spurte «har du holdt på med Vibeche»? Deretter sier kvinnen i avhøret at hun gikk inn på stua og så en «innpakning», som sannsynligvis var liket.

13.22. I avhøret gjengir vitnet hva hun sa og tenkte etter at hun ble klar over at Vibeche var drept. - Jeg ble så satt ut, sier hun i avhøret. Vitnet forteller også hva hun mener tiltalte sa etter drapshandlingen.

13.20. Et politiavhør fra 17. januar, dagen etter drapet, blir nå spilt av i retten.

13.10. Tiltaltes tidligere samboer, som nå vitner, var tidligere siktet i saken. Blodet på skjorten hennes var den gang et sentralt bevis mot henne.

13.08. Vitnet blir konfrontert med at avdødes blod er funnet på skjorten hennes, og at blodet har vært i bevegelse da det traff skjorten. Vitnet svarer at det må ha skjedd da hun vasket.

13.06. Vitnet forklarer det var blod på sengene på soverommet.

13.05. Aktor: - Du var på badet i den perioden du mener Vibeche ble drept. Hvilket rom mener du drapet skjedde i? Vitnet: - Soverommet.

13.05. - Hvorfor ble Vibeche drept, spør aktor. - Det kan jeg ikke svare på, sier vitnet.

13.02. Vitnet forklarer at de kom frem til Marinen. - Hva skjedde der, spør aktor. Vitnet får flere spørsmål, blant annet om de forsøkte å løfte opp et komlokk for å plassere liket oppi. Vitnet bekrefter dette, men sier det ikke var mulig å få opp komlokket.

13.02. Vitnet sier hun hadde panikk da hun kjørte liket med rullestolen.

13.02. - Var det klart hva som var målet? - Vi hadde ingen plan, svarer vitnet.

13.01. Vitnet forteller at tiltalte syklet ved siden av mens hun satt oppå liket på rullestolen. Det er snakk om en elektrisk rullestol.

13.00. Vitnet bekrefter at hun satte seg oppå liket, som var plassert i rullestolen.

12.59. Vitnet får spørsmål om hvordan de fikk bort avdøde. Vitnet svarer at tiltalte bærte avdøde til gangen, hvor rullestolen sto.

12.40. Tiltaltes tidligere samboer vitner nå i retten. Hun forklarer at hun var samboer med tiltalte i seks måneder forut for drapet.

12.35. Retten er satt igjen etter tre kvarters lunsjpause.

11.33. Forsvarer Wiig er ferdig med å stille spørsmål.

11.28. Forsvarer Wiig spør tiltalte om når han kom på at han var med på å kaste liket i elva. Tiltalte svarer med så lav stemme at det er vanskelig å oppfatte fra tilhørerbenken.

11.23. Aktor Bjørn Kristian Soknes er ferdig med å stille spørsmål. Tiltaltes forsvarer Christian Wiig overtar.

11.19. Aktor konfronterer tiltalte med at han svarte nei på spørsmål om han erkjenner seg skyldig i likskjending. Tiltalte snakker så lavmælt at Fosna-Folkets journalist i retten har problemer med å oppfatte hva han sier.

11.13. Tiltalte blir spurt om hvilke rusmidler han brukte forut for drapet. Aktor spør også om hans forhold til håndvåpen, om han har noen samlerinteresse. Tiltalte svarer nei.

11.06. Aktor spør tiltalte om hva han husker av transporten av liket. Tiltalte forteller at han husker at de kjørte liket fra leiligheten og at de kastet det i elva. Tiltalte snakker veldig lavt, og aktor gjentar svarene hans.

10.57. Dommeren er ferdig med å stille spørsmål. Aktor Bjørn Kristian Soknes overtar spørsmålstillingen.

10.55. - Hvorfor er det sånn, spør dommeren. - Det er på grunn av rusmisbruk, svarer tiltalte.

10.53. - Hva husker du ellers, spør dommeren. - Det er som et svart hull alt, sier tiltalte.

10.52. - Husker du hva som var i innpakningen, spør dommeren. - Det var liket, svarer tiltalte.

10.51. - Jeg vet at jeg var der, men husker ikke mer, sier tiltalte.

10.49. Tiltalte får spørsmål om hva han gjorde onsdag 15. januar i år, dagen før drapet skjedde.

10.47. Tiltalte får spørsmål om hvordan han kjenner de andre personene, som var til stede i leiligheten drapsnatten.

10.45. Tiltalte snakker veldig lavt. Han sier at han først traff avdøde dagen drapet skjedde eller dagen før.

10.45. Tiltalte blir spurt om hvor lenge han har kjent avdøde. Han svarer at han ikke har kjent henne i det hele tatt.

10.44. Tiltalte forklarer seg nå.

10.35. Forsvarer Christian Wiig sier til Fosna-Folket at tiltalte ikke har «noen erindring om hva som skjedde» natten drapet fant sted.

10.28. Forsvarer Christian Wiig forteller at den tiltalte fosningen sliter med å erindre hva som skjedde drapsnatten. Dette skal være årsaken til at tiltalte svarte «vet ikke» på spørsmål om han erkjenner seg skyldig i tiltalens punkt én.

10.17. Aktor Bjørn Kristian Soknes er nå ferdig med sin innledning.

10.10. Det er innkalt 11 vitner i rettssaken.

10.08. Fosningen er også tiltalt for å ha mishandlet liket etter drapet. Ytterste del av høyre lillefinger skal ha blitt kuttet av etter drapet.

10.01. Samboeren til den tiltalte var tidligere siktet i saken. Siktelsen frafalt i sommer. Ifølge straffelovens paragraf 132 tredje ledd kan ikke den som har forsøkt å unndra seg selv eller noen av sine nærmeste fra forfølgning, straff eller særreaksjon straffes.

10.00. Liket skal ha blitt fraktet på rullestolen fra leiligheten i Kjøpmannsgata og til marinen. På Byåsen-siden av Elgseter bru skal tiltalte og samboeren ha lempet liket ut i elva.

09.58. Liket ble fraktet på en rullestol fra leiligheten. Den drepte ble lagt på tvers over rullestolen. Samboeren til den tiltalte skal ha satt seg oppå liket da det ble fraktet ut av leiligheten. Tiltalte skal ha syklet ved siden av rullestolen da det ble fraktet gjennom sentrum.

09.54. Liket skal ha blitt pakket inn etter drapet. Det skal ha vært tre personer i leiligheten da drapet skjedde. Da de to andre kom tilbake til leiligheten, skal liket allerede ha vært pakket. Ifølge aktor er det ingen grunn til å tro at de to andre var delaktig i tildekkingen av liket. De to skal imidlertid ha vasket et soverom.

09.50. Det ble også funnet blodsprut på den ene veggen i soverommet.

09.47. Det ble funnet en øks med blodspor i en skuvseng i stua i leiligheten, sier aktor.

09.34. Det blir nå vist en video i retten. I videoen har man forsøkt å gjenskape hvordan det så ut i leiligheten da politiet kom til stedet.

09.27. Om ettermiddagen onsdag 15. januar er det fem personer til stede i leiligheten i Kjøpmannsgata i Trondheim. Mellom klokken 23.00 og 24.00 forlater to personer leiligheten. De er borte i to til tre timer. Det er i den tiden at drapet begås, forteller aktor.

09.26. Aktor Bjørn Kristian Soknes presenterer nå saken.

09.18. Tiltalte svarer «vet ikke» på spørsmål om han erkjenner seg skyldig i punkt én i tiltalen. Punkt én i tiltalen gjelder selve drapshandlingen. Tiltalte svarer nei på spørsmål om han erkjenner seg skyldig i punkt to i tiltalen. Det gjelder mishandling av liket.

09.18. Aktor Bjørn Kristian Soknes leser nå opp tiltalebeslutningen.

09.14. Sigrun dybvad er bistandsadvokat for de etterlatte. Dommer er Anne Marie Selvaag.

09.09. Retten er nå satt.

09.02. Tiltalte har ankommet rettsal 310.

08.50. Aktor, førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, har ankommet rettsalen.