- Jeg kommer nettopp fra plassen og har fått forklaring fra ansatte som har vært på stedet når det har skjedd om hvordan de opplever situasjonen, sier styreleder John Eirik Hindrum i Hindrum fjordsenter.

En jente skadet seg torsdag ettermiddag i klatrestien på Munkfjellet og ble hentet av luftambulanse.

Instruksjon

Hindrum forteller at jenta var sammen med moren sin under klatring i klatrestien.

- Vi har alltid nøye instruksjon i hvordan man klatrer i stien før man går opp i fjellet. Jenta er under 18 og da har vi alltid kontakt med foresatte for å forsikre oss om at det er greit at de klatrer, sier Hindrum.

950 meter

Munkstigen klatresti starter ved fylkesvei 755 ved Drakestranda like øst for Vanvikan sentrum i Indre Fosen kommune.

Det er Hindrum fjordsenter som driver stien. På selskapets nettsider forklarer bedriften at klatrestien er det som på norsk omtales som en klatresti med wire.

Faste kroker med en wire er festet permanent i fjellsiden.

«Dette benyttes så for å klatre fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at man behøver å besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap», skriver selskapet.

Opp Munkstigen tar turen ifølge klatreselskapet mellom tre og fem timer.

- Regn etter avreise

Hindrum forteller at det regnet etter at gruppa gikk.

- Det kan ha vært litt glatt. Vi har sjekket anlegget og vi har ikke hatt noen teknisk svikt i dag, forklarer styrelederen.

- Når man er festet på vaieren er man godt sikret. Hittil i år har vi hatt nesten 2000 besøkende som har klatret i fjellet uten uhell, men man kan aldri si aldri. Det er ikke hyggelig at noe slikt skjer, sier Hindrum.

- Det er lenge siden vi har hatt en hendelse som dette.

- Bevisst

Hindrum forteller at han har snakket med mora til jenta som ble skadet.

- Jenta hadde slått seg, men jeg vet ikke hvor store skadene er. Hun var bevisst hele tiden, sier John Eirik Hindrum.

Ulykken skal ha funnet sted i nærheten av angrestien, der man kan gå ned dersom man ikke ønsker å fullføre hele klatreturen opp Munken, omtrent der pekeren viser på kartet. Foto: SIRI KRISTINE STØRSETH