Industrihallene, med tilhørende areal, ble lagt ut for salg i slutten av april. Siden den gang har flere interessenter tatt kontakt med Bjugn kommune om et mulig kjøp.

Har fått inn bud

– Hallene er utleid nå, men den kontrakten går ut i september. Vi har registrert et ønske om at området legges ut for salg slik at flere aktører kommer til, sier rådmann Ådne Røkkum i Bjugn kommune.

Ifølge Røkkum har interessen for industritomta i Lysøysund vært over all forventning.

– Vi er veldig godt fornøyde med at vi har fått så mange henvendelser. Vi har fått inn konkrete bud, men vi har ikke konkludert ennå, sier rådmannen.

Kan bety nye arbeidsplasser

Han ønsker ikke å gå inn i hvilke aktører som er interessert i området, men sier at det er snakk om aktører tilknyttet hav- og sjønæring.

Ordfører Ogne Undertun (Ap) kunne under torsdagens kommunestyremøte fortelle at enkelte av interessentene kan gi opp til 20 nye arbeidsplasser i Bjugn.

– I tillegg til pris er vi også interesserte i å se en forretningsplan med beskrivelse av aktivitet og antall arbeidsplasser, sier Røkkum.

Må godkjennes

Ifølge salgsannonsen bærer hallene preg av å ha stått tomme over lengre tid, og vedlikehold må påregnes.

Industriområdet ved Gullvika ble etablert på 1970-tallet, og kommunen kjøpte store deler av arealet i 2009 gjennom to ulike kommunale foretak. At Bjugn kommune nå selger deler av arealet er et ledd i tilrettelegging for næringsutvikling.

Et salg må gjennomføres med kommunestyrets godkjenning.