Totalt ca. 1300 ulikevarelinjer og salg av i underkant av 1 milliard forbrukerpakninger pr. år girca. 29.000 tonn emballasje, og gjør TINE til en av Norges størsteemballasjebrukere. Drikkekartonger alene utgjør ca. 14.000 tonn. – TINE har et ansvar for at ressursene vi bruker i virksomheten vår blirutnyttet optimalt og bærekraftig. Som stor forbruker av emballasje er detspesielt viktig at dette blir ivaretatt på en god måte. At vi nå innførerFSC-sertifisering på vår drikkeemballasje, betyr i praksis at alle TINEs 550millioner drikkekartonger kan spores tilbake til skogen der man ved hogst tarhensyn til miljøet, naturen og menneskene som bor der, sier Bjørn Malm, lederfor samfunnsansvar i TINE.

Et godt signal mener WWF– Skogene er hjem for store deler av verdens dyr og arter og samtidig enfornybar ressurs og livsgrunnlag for mennesker. Gjennom FSC-sertifiseringstilles det krav til at skogsdriften må skje på en måte som tar hensyn tilnatur og mennesker. Uansvarlig skogsdrift er blant de største truslene motnaturen. Det er et godt og viktig signal at en stor forbruker av trevirke somTINE går foran ved å innføre FSC-merking på all sin drikkeemballasje. Alle måta ansvar for å bevare skoger og naturmangfold, også for kommende generasjoner.Vi håper at dette kan bidra til større kjennskap til FSC i Norge, slik atbevisste forbrukere kan etterspørre sertifisering på alle produkter basert påtrevirke, sier WWFs fagsjef Arild Skedsmo.

Tror på økt kjennskap– Vi vet forbrukerne er stadig mer bevisst på og ønsker at bedriftene tar sittansvar langs hele verdikjeden, fra råvaren blir høstet til produktet er ibutikken. Per i dag er ikke FSC spesielt godt kjent i Norge, men at vi nåintroduserer dette i det norske markedet vil forhåpentligvis bidra til økt oppmerksomhetog kjennskap. Over tid ser vi for oss at også andre TINE-produkter vil komme påFSC-sertifisert emballasje, sier Bjørn Malm.

I tråd med internasjonaletrenderElopak og Tetra Pak ser at forbrukere over hele verden blir mer og mer bevisstpå ansvarlig skogsdrift. Sammen har kartongprodusentene signert en globalforpliktelse om å jobbe for at alt tømmer som inngår i kartongene erdokumentert innen 2015.– Vi er glade for at TINE nå følger trenden vi ser internasjonalt og velgerFSC-sertifiserte kartonger, sier Anita Winsnes, Director Corporate Environmenti Elopak og Tom Bjøre, Key Account Manager fra Tetra Pak.

Hva er FSC? Forest Stewardship Council (FSC) i dag den ledende internasjonalesertifiseringsordningen for skogbruk. Ordningen sikrer at FSC-merkede produkterkun inneholder trevirke fra FSC-godkjent skog, uavhengig av antall ledd mellomskog og forbruker.

Mer enn 30 prosent av jordasoverflate er dekket av skog. Skogen har stor betydning for verdens befolkningog klima (vann og luft) og sertifiseringsordningen FSC ble etablert på90-tallet som en respons på økt avskoging og et voksende salg av ulovlig hogdtømmer. FSCs hovedformål er å bidra til et skogbruk der man klarer å ivaretadet miljømessig, sosialt og økonomisk ansvaret i fellesskap (bærekraft). Detbetyr at det er tatt hensyn til mennesker, dyr, skog og planter skogsdriften.