Det opplyser Forsvaret på sine nettsider. Alle avdelingene på flystasjonen og ytterligere noen støttende aktører skal delta.Under øvelsen skal F-35 kampflyene være på vingene både på dagtid og på kveldstid. De siste flyene skal etter planen lande før midnatt.

– Mørkeflyvning er svært viktig og realistisk trening for oss. Etter solnedgang blir det annerledes å fly, blant annet må jagerflygere kunne navigering og manøvrering uten å ha så mye visuelle hjelpemidler i naturen. Derfor er det viktig å trene og beherske flyoperasjoner i mørket, forteller oberst Martin Thu Tesli, sjef for 132 luftving.

Utenfor basen

I tillegg til øving innenfor stasjonsgjerdet og i lufta, opplyser Forsvaret at det blir økt aktivitet rundt basen.Det vil være militære kjøretøy og personell i aksjon utenfor.

Både inne på og utenfor flystasjonen skal soldater skyte med løsammunisjon. Derfor vil man kunne høre skudd-lyd.Forsvaret opplyser at løsammunisjonen er konstruert for å markere skuddsmell, men at det ikke er noe prosjektil som forlater våpenet.